Media – 2011

29 decembrie 2011

În perioada 5-6 decembrie 2011, Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România a primit vizita unei delegaţii din partea organismului omolog din San Marino – Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din San Marino (ODCEC) – condusă de Preşedintele Dr. Marino Albani. Vizita a avut ca scop crearea bazelor pentru un schimb de experienţă între profesia contabilă din România şi cea din San Marino.

Întâlnirea s-a materializat în două zile de lucrări profesionale care au tratat aspecte de interes pentru reprezentanţii celor două organisme profesionale.

Pentru mai multe informaţii privind structura şi activitatea Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din San Marino, respectiv a Fundaţiei ODCEC, vă rugăm să accesaţi link-urile de mai jos:

http://www.odcec.sm/

http://www.commercialisti.sm


12 decembrie 2011

Editura CECCAR a lansat în data de 25 noiembrie 2011, la Târgul Internaţional de Carte Gaudeamus din incinta Pavilionului Central ROMEXPO Bucureşti, o carte de excepţie intitulată ,,Drumuri prin memoria profesiei contabile”, scrisă de Domnul Preşedinte al Corpului Experților Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România, prof. univ. dr. Marin Toma.

Cartea omagială ,,Drumuri prin memoria profesiei contabile” a fost editată cu ocazia aniversării a 90 de ani de la crearea CECCAR, o dovadă  în plus că organismul profesiei contabile din România este printre cele mai vârstnice din Europa, că există o tradiţie, un trecut respectat cu care profesioniştii contabili se mândresc, ceea ce constituie o bază solidă pentru noi evoluţii ale profesiei contabile din România; lucrarea întregeşte memoria profesiei contabile din România cu evenimente, fapte şi lupte ale ultimilor 20 de ani.

citeşte mai departe


12 decembrie 2011

450 de contabili bucureşteni au participat la ,,Ceremonia depunerii jurământului” faţă de ţară şi faţă de Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România.

Filiala CECCAR Bucureşti a organizat ,,Ceremonia depunerii jurământului” faţă de ţară şi faţă de Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România, de către cei 450 de absolvenţi ai examenului de aptitudini sesiunea 13 şi 20 noiembrie 2011, pentru zona Bucureştiului.

citeşte mai departe


06 decembrie 2011

Federaţia Internaţională a Contabililor, organizaţia globală a profesiei contabile, va organiza un seminar global în martie 2012 cu privire la criza curentă a datoriilor de stat.

Având ca ţintă principalii factori de decizie, politicienii, liderii din domeniul gestiunii finanţelor publice şi jurnaliştii care lucrează în finanţe, contabilitate, audit şi bugetare, Criza datoriilor de stat, o chestiune urgentă – de la lecţii la reformă va reuni experţi din întreaga lume care vor trata subiecte precum normalizarea de standarde, reforma de raportare a guvernului, sustenabilitatea guvernelor pe termen lung şi rolul profesionistului financiar ca lider şi catalizator al schimbării.

citeşte mai departe


08 noiembrie 2011

CECCAR a fost partener oficial al organizării TOPULUI NAŢIONAL AL FIRMELOR PRIVATE DIN ROMÂNIA, ediţia a XIX-a, împreună cu Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), vineri, 04 noiembrie a.c., ora 12.00, la Palatul Parlamentului, sala A. I. Cuza.

Festivitatea de premiere a celor mai performante firme private a fost precedată, la ora 09:15, tot la Palatul Parlamentului, sala Drepturilor Omului, de Masa rotundă cu tema “Dezvoltarea sectorului de IMM-uri din Romania pe baza prevederilor Strategiei UE 2020”.

citeşte mai departe


08 noiembrie 2011

Corpul Experţilor Contabili şi Contabilior Autorizaţi din România a participat la cea de a patra ediţie a Conferinţei “Ziua Profesiilor Liberale din România“, ce a avut drept temă principală: “Profesiile liberale şi concurenţa“ şi a fost reprezentat de către Preşedintele CECCAR, dl. prof. univ. dr. Marin Toma.

La eveniment au participat reprezentanţi ai asociaţiilor de profesii liberale care sunt sau nu încă membre ale UPLR, ai unor autorităţi publice, instituţii şi organizaţii relevante pe plan naţional, precum şi ai unor organisme europene ale profesiilor liberale.  

citeşte mai departe


07 noiembrie 2011

Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România a organizat, sâmbătă 22 octombrie a.c., a doua ediţie a “Forumului Naţional al Practicilor Mici şi Mijlocii”, tema centrală fiind “Piaţa serviciilor contabile din România: prezent şi perspective”.Cele două sesiuni de dezbateri: “Furnizarea de servicii integrate membrilor: constrângeri şi limite” şi “Managementul calităţii şi al relaţiilor cu clienţii într-o firmă membră CECCAR” au reunit nume sonore ale căror prezentări profesionale sunt de înalt interes şi extrem de utile în actualul context economic din România. Vă invităm să le parcurgeţi accesând link-urile de mai jos:


07 noiembrie 2011

Seminar naţional “Aplicarea corectă a Legii nr. 62/2011: negocierea colectivă la nivel de unitate/grup de unităţi, soluţionarea conflictelor individuale şi colective de muncă”

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), va organiza seminarul national cu tema:”Aplicarea corectă a Legii nr. 62/2011: negocierea colectivă la nivel de unitate/grup de unităţi, soluţionarea conflictelor individuale şi colective de muncă”, în Bucureşti, pe data de 18 noiembrie 2011, la sediul CNIPMMR, P-ta Walter Maracineanu, nr. 1-3, Intrarea 1, Et.1, Sala A, sector 1.

citeşte mai departe


26 octombrie 2011

Chestionar NSS

NSS solicită sprijinul CECCAR pentru completarea în limba engleză a următorului chestionar online care poate fi accesat aici. Completarea chestionarului durează aproximativ 20 – 30 de minute iar termenul limită pentru trimiterea acestuia este 15 decembrie 2011.

Chestionarul a fost realizat pentru utilizatorii situaţiilor financiare şi se referă la contabilizarea iniţială a imobilizărilor necorporale dobândite în baza IFRS 3 Combinări de întreprinderi şi IAS 38 Imobilizări necorporale (sau standarde GAAP similare precum SFAS 141 Combinări de întreprinderi).

citeşte mai departe 


26 octombrie 2011

Carta Albă a IMM-urilor din România

CECCAR a participat la lansarea Cartei Alba a IMM-urilor din Romania 2011 – lansarea versiunilor in limba engleza, franceza, italiana -. Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) a organizat vineri, 07 octombrie 2011, la Hotelul Howard Johnson (Calea Dorobantilor, nr. 5-7, Bucuresti) lansarea versiunilor in limba engleza, in limba franceza si in limba italiana a “Cartei Albe a IMM-urilor din Romania 2011”, editia a IX-a.

Evenimentul este inclus in cadrul Saptamanii Europene a IMM-urilor 2011, campanie coordonata de Comisia Europeana, care promoveaza intreprenoriatul european, aliniindu-se pachetului de masuri Un Small Business Act pentru pentru Europa.

Lucrarea a fost realizata de un colectiv de specialisti si reprezinta cea mai cuprinzatoare si aprofundata analiza a situatiei IMM-urilor din Romania, a fenomenului intreprenorial, a performantelor si problematicii IMM-urilor, fiind un titlu de referinta in literatura de specialitate, atat in Romania cat si la nivelul Uniunii Europene.

Versiunea in limba engleza, in limba franceza si in limba italiana a ,,Cartei Albe a IMM-urilor din Romania”- editia 2011, se constituie atat ca o radiografie a starii evolutive a IMM-urilor din Romania, cat si a contextului socio-economic in care acestea isi desfasoara activitatea, surprinzand totodata si efectele crizei economice asupra acestui sector, la nivelul anului 2011. 


21 septembrie 2012

La mulţi ani profesioniştilor contabili!

“Ganditi-va la dansii, ca amintirea lor sa ne dea curajul necesar. Noi am fost generatia care am avut de urcat calvarul. Am avut greutatile ascensiunei dar si spectacolul înaltator al întregului. Îmi pun nadejdea în generatiile viitoare si nu le doresc decat ca, prin munca si cultura, prin calitati de inima si avant, sa fie mai mari, mai vrednici si mai fericiti decat am fost noi.” Grigore Trancu Iasi

La multi ani tuturor profesionistilor contabili, repere de înalta tinuta profesionala care cu inima si cu mintea slujesc profesia contabila din Romania! 


20 septembrie 2011

Seminar naţional “Mijloace de recuperare a creantelor de la partenerii contractuali rau-platnici din sectorul public sau privat”

Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) organizeaza Seminarul National cu tema: “Mijloace de recuperare a creantelor de la partenerii contractuali rau-platnici din sectorul public sau privat”, in parteneriat cu portalul de solutii si servicii pentru IMM-uri www.immromania.ro, in Bucuresti, pe data de 23 septembrie 2011, la Hotelul Ramada Majestic, sala “Academiei”.

citeşte mai departe


25 august 2011

Comunicat privind organizarea cursului de competenţe

Aplicarea unui sistem de competenţe coerent cu cel european la nivelul masteratelor în domeniul analizei economice şi evaluării de active şi afaceri – posdru/86/1.2/s/53849

citeşte mai departe


17 februarie 2011

Comunicat de presa emis in urma sedintei Consiliului ECOFIN din data de 15 februarie 2011

Consiliul a organizat o primă dezbatere referitor la un pachet de măsuri legislative care urmăresc să consolideze guvernanţa economică la nivelul UE- şi în special în zona euro-pentru a putea face faţă provocărilor cu care se confruntă pe parcursul crizei datoriei publice. Propunerile urmăresc să sporească disciplina bugetară în statele membre şi să extindă supravegherea politicilor lor economice.

citeşte mai departe


17 februarie 2011

Combaterea fraudei fiscale: adoptarea unei directive pentru sporirea asistenţei reciproce şi pentru schimbul de informaţii

Consiliul a adoptat astăzi o directivă care urmărea consolidarea cooperării administrative în domeniul impozitării directe, pentru a permite statelor membre să combată mult mai eficient frauda fiscală.

citeşte mai departe