Depunere jurământ

450 de contabili bucureşteni au participat la ,,Ceremonia depunerii jurământului” faţă de ţară şi faţă de Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România.

Filiala CECCAR Bucureşti a organizat ,,Ceremonia depunerii jurământului” faţă de ţară şi faţă de Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România, de către cei 450 de absolvenţi ai examenului de aptitudini sesiunea 13 şi 20 noiembrie 2011, pentru zona Bucureştiului.

Preşedintele Filialei CECCAR Bucureşti, dl. Florin Caloian, le-a transmis absolvenţilor să îşi îndeplinească atribuţiile cu înalt profesionalism şi multă seriozitate: 

“V-aş ruga ca în viitor când vă desfăşuraţi această profesie foarte frumoasă, pe care sunt convins că şi dumneavoastră, şi eu o îndrăgim foarte mult, să ţineţi la dumneavoastră, în sensul să respectaţi profesia contabilă, să vă îndepliniţi atribuţiile cu înalt profesionalism şi multă seriozitate şi să ţineţi la dumneavoastră atât din punct de vedere al efectuării profesiei contabile, dar şi al remunerării, al recunoaşterii muncii dumneavoastră”.

Directorul executiv al Filialei CECCAR Bucureşti, dl. ec. Emil Floriţă, a spus că este un început pentru proaspeţii absolvenţi ai examenului de aptitudini. “Este un moment căruia am dorit să-i creăm aureola de istoric, pentru că sunt convins că îşi vor aminti cu mare plăcere de acest început în profesia contabilă. Trebuie să înţeleagă că profesia contabilă este într-o continuă perfecţionare, trebuie să fie drepţi, curajoşi şi cinstiţi. Le doresc un parcurs profesional care să le aducă satisfacţii, să se bucure de decizia luată în urmă cu trei ani când au dat examenul de acces la  profesie şi au devenit stagiarii CECCAR-ului şi mulţumirile acestea să le împărtăşească altor colegi care încă nu au pus piciorul în profesia contabilă în CECCAR”. 

Având în vedere acest eveniment unic pentru un profesionist contabil din România, vicepreşedintele CECCAR, dl. prof. univ. dr. Mihai Ristea, a spus că profesia contabilă este într-o continuă căutare şi înnobilare pentru a se face preţuită în domeniul analizelor, socotelilor şi interpretărilor. “Suntem o profesie recunoscută şi preţuită la nivel naţional, dar am dobândit-o şi la nivel internaţional. Proba noii culturi a profesiei contabile moderne este bazată pe coagularea intereselor naţionale. În prezent, profesia contabilă are un cadru general conceptual care a produs modificări în domeniul contabilităţii. Însă, profesia contabilă trebuie să o iubim mai mult şi să o practicăm cu înţelepciune pentru că aduce mulţumiri şi împliniri”. De asemenea, profesia contabilă este văzută ca venind din plăcere, iar plăcerea din informare făcută cu multă răbdare şi aplicare de a învăţa şi în care raţionamentul profesional se bazează pe experienţă şi documentare.