Concursul de cultură și educație financiar-contabilă


Performanța CONTează! Ministerul Educației și CECCAR i-au recompensat pe marii câștigători ai Concursului de cultură și educație financiar-contabilă – ediția a II-a

Faza națională a Concursului de cultură și educație financiar-contabilă și-a desemnat câștigătorii. Cei mai buni dintre cei mai buni au fost premiați sâmbătă, 1 iunie 2024. Ceremonia care a marcat încheierea celei de-a doua ediții a competiției s-a desfășurat în Aula Magna a Academiei de Studii Economice, unde au fost anunțați și recompensanți marii câștigători.

Adresată elevilor de clasa a XI-a, filiera tehnologică, profil Servicii, calificarea profesională de Tehnician în activități economice, competiția organizată de Ministerul Educației și Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) a adus la București 82 de elevi din 37 de județe.

„A fost o onoare să găzduim această competiție națională pentru al doilea an consecutiv. Elevii au demonstrat nu numai cunoștințe aprofundate, dar și o înțelegere matură a contextului economic actual, lucru esențial pentru liderii de mâine”, a afirmat prof. Roxana Carmen Ionescu, directorul Colegiului Economic „Virgil Madgearu” din București, care a găzduit etapa finală a competiției de anul acesta.

Ionel Florian Lixandru, secretar de stat în Ministerul Educației, a declarat, cu prilejul ceremoniei de premiere: „Cu toții sunteți învingători pentru că, în orice competiție, important este să participi. Participarea voastră la Concursul de cultură și educație financiar-contabilă este un pas important în viitoarea voastră carieră în domeniul financiar-contabil. Felicitări profesorilor care au contribuit la pregătirea voastră, felicitări părinților care vă susțin în acest demers! Vă doresc să aveți o carieră presărată cu satisfacții pe acest drum al contabilității. Alegând domeniul financiar-contabil sigur nu veți regreta, pentru că veți avea posibilitatea să vă dezvoltați profesional, să conduceți companii și să obțineți poziții de conducere în diferite instituții”.

Gazda ceremoniei de premiere, Academia de Studii Economice din București, a fost reprezentată prin prof. univ. dr. Liliala Ionescu-Feleagă, prodecan al Facultății de Contabilitate și Informatică de Gestiune. „Profesia contabilă necesită pregătire, perseverență, asumarea răspunderii. Mă bucur să văd că, de 1 iunie, atâția copii frumoși sunt aici, la festivitatea de premiere a Concursului de cultură și educație financiar-contabilă. Îmi doresc să vă revăd anul viitor, ca studenți, pe holurile Academiei de Studii Economice. Din punctul meu de vedere, cu toții sunteți câștigători pentru că ați ajuns la acest nivel. Să participi la etapa națională este o mare performanță”, a declarat prof. univ. dr. Liliala Ionescu-Feleagă.

„În contextul unei digitalizări accelerate și al schimbărilor profunde care caracterizează economia mondială, prioritizarea educației pentru viitoarele generații de profesioniști contabili este esențială pentru CECCAR. Prin participarea la cea de-a doua ediție a Concursului de cultură și educație financiar-contabilă, ați avut oportunitatea de a vă familiariza cu tehnologiile avansate specifice sectorului financiar-contabil, pregătindu-vă astfel pentru o carieră adaptată la noile realități digitale. Aceste inițiative subliniază dedicarea CECCAR de a pregăti noi talente în contabilitate, contribuind, astfel, la stabilitatea și durabilitatea financiară a țării noastre. Dragi elevi, suntem alături de voi pe acest drum ales și ne bucurăm că și voi sunteți alături de noi. Felicitări și La mulți ani de Ziua Copilului, sărbătoare pe care o celebrăm astăzi, fie că suntem copii mai mari sau mai mici!”, a transmis Elena-Ecaterina Chivu, președintele Consiliului superior al CECCAR.

Câștigătorii concursului au fost recompensați cu diplome și premii din partea Ministerului Educației și din partea CECCAR. Cornelia Gloria Tatiana Stoica, de la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din București, este marea câștigătoare a celei de-a doua ediții a Concursului de cultură și educație financiar-contabilăArgintul i-a revenit elevului Rafael Popa, de la Liceul Tehnologic Agricol Al. Borza Geoagiu (județul Hunedoara). Cea de-a treia poziție a podiumului a fost adjudecată de Ana Maria Curac, elevă a Colegiului Economic „George Barițiu” din Sibiu.

Îi felicităm pe toți pentru performanțele obținute!


Concursul de cultură și educație financiar-contabilă – ediția a II-a

Ministerul Educației, în parteneriat cu Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR), organizează cea de-a doua ediție a Concursului de cultură și educație financiar-contabilă.

Faza județeană a competiției, desfășurată cu sprijinul inspectoratelor școlare județene, este programată să se desfășoare la data de 19 aprilie 2024. Concursul susține educația tinerilor în domeniul financiar-contabil și își propune să contribuie la formarea noilor generații de profesioniști în domeniu.

Competiția se adresează elevilor de liceu, din clasele a XI-a, filieră tehnologică, profil Servicii, calificarea profesională Tehnician în activități economice, oferindu-le oportunitatea de a-și demonstra și dezvolta cunoștințele teoretice și aplicative într-un cadru competitiv stimulativ. La prima ediție, desfășurată anul trecut, au participat peste 450 de elevi din majoritatea județelor țării.

CECCAR și Ministerul Educației urmăresc să crească interesul tinerilor pentru domeniul financiar-contabil și să îi încurajeze în alegerea unei cariere în acest domeniu, contribuind, astfel, la dezvoltarea unei baze solide de profesioniști pregătiți să răspundă provocărilor viitorului.

„În era digitalizării, a transformărilor rapide care marchează economia globală, formarea noilor generații de profesioniști contabili fit for future este o prioritate pentru CECCAR. Participarea tinerilor la a doua ediție a Concursului de cultură și educație financiar-contabilă, unde vor avea ocazia să utilizeze tehnologii specifice domeniului financiar-contabil, reprezintă un pas important în pregătirea lor pentru o carieră într-un domeniu puternic transformat de digitalizare. Prin astfel de inițiative, CECCAR își reafirmă angajamentul de a atrage și forma talente noi în domeniul financiar-contabil, care vor contribui la securitatea și sustenabilitatea financiară a României. Această competiție este mai mult decât o simplă demonstrație de cunoștințe teoretice. Este o platformă de dezvoltare a competențelor și de înțelegere practică a impactului contabilității asupra economiei reale”, a declarat Elena-Ecaterina Chivu, președintele Consiliului superior al CECCAR.

Îndemnăm toți elevii eligibili să participe la această competiție, care promite să fie nu doar o experiență educațională valoroasă, dar și o oportunitate de a-și deschide drumul către o carieră de succes în domeniul financiar-contabil.

Concursul va continua cu etapa națională, la care se califică primii doi clasați la faza județeană.


EDIȚIA I (2023) – GALERIE FOTO

Ministerul Educației și CECCAR dau startul fazei naționale a Concursului de cultură și educație financiar-contabilă

Prima ediție a Concursului de cultură și educație financiar-contabilă își va afla marii câștigători la finalul acestei săptămâni.

Vineri, 16 iunie, elevii cu cele mai bune rezultate obținute la nivel județean se vor întrece în etapa națională a concursului organizat de Ministerul Educației, în colaborare cu Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) și Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din București.

Competiția se adresează elevilor de liceu de clasa a XI-a, filiera tehnologică, profil Servicii, cu calificarea profesională de Tehnician în activități economice. La faza națională s-au calificat primii doi clasați la faza județeană.

Concursul se va desfășura la sediul Colegiului Economic „Virgil Madgearu” din București. Festivitatea de premiere este programată sâmbătă, 17 iunie, în Amfiteatrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București.

„Suntem mândri să colaborăm cu instituțiile de învățământ în formarea noilor generații de profesioniști pregătiți pentru viitor. Avem încredere în tinerii care vor fi pregătiți să facă față provocărilor aduse de digitalizare, globalizare și schimbarea modelului de afaceri. Investind în educația financiar-contabilă a acestor tineri, investim în viitorul României și într-o economie sustenabilă. Această competiție este o oportunitate pentru elevi de a-și demonstra abilitățile și cunoștințele în domeniul financiar-contabil. Suntem încântați să susținem dezvoltarea și excelența. Felicitări tuturor participanților și succes în concurs!”, a declarat prof. univ. dr. Robert-Aurelian Șova, purtător de cuvânt și vicepreședinte al Consiliului superior al CECCAR.

CECCAR, ca partener al sistemului educațional din România, este implicat în dezvoltarea unor mecanisme care să contribuie la formarea noilor generații de profesioniști în domeniul financiar-contabil.


Apariții în presă

Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România i-a RECOMPENSAT pe elevii care au făcut primii pași în lumea banilor (Gândul.info)

Elevii români, interesați de domeniul financiar-contabil. CECCAR a oferit și premii (Evenimentul Zilei)

Elevii pășesc în domeniul contabilității. Rezultate remarcabile după participarea la Concursul de Cultură și Educație financiar-contabilă (România TV)

Elevii, interesați de domeniul financiar-contabil. CECCAR îi premiază în cadrul Concursului de Cultură și Educație financiar-contabilă (Capital)

FOTO! Premii în bani pentru cei mai buni elevi contabili din Botoșani. Cine sunt elevii premiați de Ziua Națională a Tineretului (BotoșaniNews.ro)

Concurs de cultură și educație financiar-contabilă destinat elevilor de clasa a XI-a (Monitorul de Botoșani)

Concurs de cultură și educație financiar-contabilă pentru elevi, vineri are loc etapa județeană (botosaneanul.ro)

Concurs de cultură și educație financiar-contabilă susținut de Consiliul Județean Botoșani (botosani24.ro)

FOTO: Cei mai buni șase elevi contabili din Botoșani au fost premiați de Ziua Națională a Tineretului în cadrul „Concursului de cultură și educație financiar-contabilă” (mesageruldenord.ro)

Concurs de cultură și educație financiar-contabilă susținut de Consiliul Județean Botoșani. Elevii vor primi premii în bani (botosaniexpres.ro)

Concurs de educație financiară cu premii în bani pentru elevii din județul Brașov (Bună Ziua Făgăraș)

Concurs de cultură și educație financiar-contabilă pentru liceenii brașoveni (Radio România Brașov)

Din acest an se lansează Concursul de cultură și educație financiar-contabilă pentru elevi (newsbv.ro)

Concurs cu premii substanțiale pentru liceenii care vor să devină contabili (Viața Liberă – Galați)

Concurs de cultură şi educaţie financiar-contabilă pentru elevi. Etapa judeţeană, vineri, la „Andrei Bârseanu” (Bună Ziua Brașov)

Premii pentru liceenii care vor să devină contabili (Viața Liberă – Galați)

Câştigătorii etapei judeţene a Concursului naţional de cultură şi educaţie financiar-contabilă (informatiahr.ro)

Viitorii contabili, răsplătiți de Consiliul Județean și de CECCAR (Viața Liberă – Galați)

Elevi premiați de Consiliul Județean pentru rezultate excelente la Concursul Național de Cultură și Educație Financiar Contabilă (Mesagerul Hunedoarean)

Festivitate de premiere a elevilor care au obținut rezultate excelente la faza județeană a Concursului Național de Cultură și Educație Financiar Contabilă (accentmedia.ro)

IȘJ Ialomița: Concurs de cultură și educație financiară la Liceul Tehnologic «Alexandru Ioan Cuza» Slobozia (independentonline.ro)

CECCAR Maramureș și ISJ Maramureș susțin educația financiar-contabilă în rândul liceenilor (emaramures.ro)

Ioana-Petruţa Morar cea mai bună elevă la cultură şi educaţie financiar-contabilă (Zi de Zi – Târgu Mureș)

CECCAR Maramureș și ISJ Maramureș susțin educația financiar-contabilă în rândul liceenilor (baiamare24.ro)

Concursul de Cultură și Educație Financiar-Contabilă – Ediția I a avut loc în data de 28 aprilie 2023 (Gazeta de Nord-Vest)

CECCAR Maramureș și ISJ Maramureș susțin educația financiar-contabilă în rândul liceenilor (Știrile Transilvaniei)

CECCAR Sălaj a premiat câștigătorii concursului de cultură și educație financiar-contabilă (Monitorul de Sălaj)

Concursul de cultură și educație financiar-contabilă organizat de CECCAR și-a desemnat câștigătorii (Graiul Sălajului)

Elevi de la Colegiul Economic George Barițiu premiați pentru cultură și educație financiară (sibiu100.ro)

Premianții! Cine sunt elevii sibieni care au câștigat etapa județeană a Concursului de cultură și educație financiar-contabilă (Mesagerul de Sibiu)

Concursul de cultură și educație financiar-contabilă (Bucovina TV)

Concursul de educație financiar-contabilă, la Colegiul Economic Suceava (Monitorul de Suceava)

Concursul de cultură și educație financiar-contabilă, provocarea elevilor pentru piața muncii și era digitală (Ziarul Teleormanul)

CECCAR TIMIȘ și IȘJ Timiș susțin Concursul de cultură și educație financiar-contabilă (debanat.ro)

Concursul de cultură și educație financiar-contabilă, susținut de IȘJ Timiș și CECCAR Filiala Timiș (Timiș Online)

CECCAR lansează un Concurs de cultură și educație financiar-contabilă! (Ziarul de Vaslui)


Ministerul Educației și CECCAR lansează Concursul de cultură și educație financiar-contabilă

Prima ediție a Concursului de cultură și educație financiar-contabilă ia startul la finalul acestei luni. Pe 27 și 28 aprilie, elevi din clasa a XI-a din învățământul preuniversitar de stat și privat din întreaga țară se vor întrece în faza județeană a competiției organizate de Ministerul Educației, prin inspectoratele școlare, în colaborare cu Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) și cu Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din București. Concursul se adresează elevilor de liceu – filieră tehnologică, profil Servicii, calificarea profesională Tehnician în activități economice.

CECCAR se implică permanent, alături de sistemul educațional din România, în dezvoltarea de mecanisme care să contribuie la formarea de noi generații de liber-profesioniști în domeniul financiar-contabil, caracterizați de valori precum competență, independență, integritate, etică.

„Împreună cu instituțiile de învățământ, ne implicăm în formarea noilor generații de profesioniști fit for future. CONTăm pe și pentru noi generații pregătite pentru provocările pe care le aduc digitalizarea, globalizarea, schimbarea modelelor de afaceri. Investind în educația financiar-contabilă a tinerilor investim în viitorul României, într-o economie sustenabilă. Așa cum a stabilit și Conferința națională a CECCAR, reunită la începutul acestei luni, educația financiar-contabilă este o direcție de acțiune prioritară pentru 2023 la nivelul CECCAR. Concursul este menit să încurajeze educația financiar-contabilă în rândul tinerilor, contribuind esențial și la orientarea acestora în carieră”, a declarat  Robert-Aurelian Șova, vicepreședinte al CECCAR, pentru CECCAR Business Magazine.

Concursul va continua cu etapa națională, la care se califică primii doi clasați la faza județeană.

Le urăm succes tuturor elevilor înscriși în concurs!

REGULAMENT SPECIFIC privind organizarea şi desfăşurarea Concursului de cultură și educație financiar-contabilă