Concursul de cultură și educație financiar-contabilă

EDIȚIA I (2023) – GALERIE FOTO

Ministerul Educației și CECCAR dau startul fazei naționale a Concursului de cultură și educație financiar-contabilă

Prima ediție a Concursului de cultură și educație financiar-contabilă își va afla marii câștigători la finalul acestei săptămâni.

Vineri, 16 iunie, elevii cu cele mai bune rezultate obținute la nivel județean se vor întrece în etapa națională a concursului organizat de Ministerul Educației, în colaborare cu Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) și Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din București.

Competiția se adresează elevilor de liceu de clasa a XI-a, filiera tehnologică, profil Servicii, cu calificarea profesională de Tehnician în activități economice. La faza națională s-au calificat primii doi clasați la faza județeană.

Concursul se va desfășura la sediul Colegiului Economic „Virgil Madgearu” din București. Festivitatea de premiere este programată sâmbătă, 17 iunie, în Amfiteatrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București.

„Suntem mândri să colaborăm cu instituțiile de învățământ în formarea noilor generații de profesioniști pregătiți pentru viitor. Avem încredere în tinerii care vor fi pregătiți să facă față provocărilor aduse de digitalizare, globalizare și schimbarea modelului de afaceri. Investind în educația financiar-contabilă a acestor tineri, investim în viitorul României și într-o economie sustenabilă. Această competiție este o oportunitate pentru elevi de a-și demonstra abilitățile și cunoștințele în domeniul financiar-contabil. Suntem încântați să susținem dezvoltarea și excelența. Felicitări tuturor participanților și succes în concurs!”, a declarat prof. univ. dr. Robert-Aurelian Șova, purtător de cuvânt și vicepreședinte al Consiliului superior al CECCAR.

CECCAR, ca partener al sistemului educațional din România, este implicat în dezvoltarea unor mecanisme care să contribuie la formarea noilor generații de profesioniști în domeniul financiar-contabil.


Apariții în presă

Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România i-a RECOMPENSAT pe elevii care au făcut primii pași în lumea banilor (Gândul.info)

Elevii români, interesați de domeniul financiar-contabil. CECCAR a oferit și premii (Evenimentul Zilei)

Elevii pășesc în domeniul contabilității. Rezultate remarcabile după participarea la Concursul de Cultură și Educație financiar-contabilă (România TV)

Elevii, interesați de domeniul financiar-contabil. CECCAR îi premiază în cadrul Concursului de Cultură și Educație financiar-contabilă (Capital)

FOTO! Premii în bani pentru cei mai buni elevi contabili din Botoșani. Cine sunt elevii premiați de Ziua Națională a Tineretului (BotoșaniNews.ro)

Concurs de cultură și educație financiar-contabilă destinat elevilor de clasa a XI-a (Monitorul de Botoșani)

Concurs de cultură și educație financiar-contabilă pentru elevi, vineri are loc etapa județeană (botosaneanul.ro)

Concurs de cultură și educație financiar-contabilă susținut de Consiliul Județean Botoșani (botosani24.ro)

FOTO: Cei mai buni șase elevi contabili din Botoșani au fost premiați de Ziua Națională a Tineretului în cadrul „Concursului de cultură și educație financiar-contabilă” (mesageruldenord.ro)

Concurs de cultură și educație financiar-contabilă susținut de Consiliul Județean Botoșani. Elevii vor primi premii în bani (botosaniexpres.ro)

Concurs de educație financiară cu premii în bani pentru elevii din județul Brașov (Bună Ziua Făgăraș)

Concurs de cultură și educație financiar-contabilă pentru liceenii brașoveni (Radio România Brașov)

Din acest an se lansează Concursul de cultură și educație financiar-contabilă pentru elevi (newsbv.ro)

Concurs cu premii substanțiale pentru liceenii care vor să devină contabili (Viața Liberă – Galați)

Concurs de cultură şi educaţie financiar-contabilă pentru elevi. Etapa judeţeană, vineri, la „Andrei Bârseanu” (Bună Ziua Brașov)

Premii pentru liceenii care vor să devină contabili (Viața Liberă – Galați)

Câştigătorii etapei judeţene a Concursului naţional de cultură şi educaţie financiar-contabilă (informatiahr.ro)

Viitorii contabili, răsplătiți de Consiliul Județean și de CECCAR (Viața Liberă – Galați)

Elevi premiați de Consiliul Județean pentru rezultate excelente la Concursul Național de Cultură și Educație Financiar Contabilă (Mesagerul Hunedoarean)

Festivitate de premiere a elevilor care au obținut rezultate excelente la faza județeană a Concursului Național de Cultură și Educație Financiar Contabilă (accentmedia.ro)

IȘJ Ialomița: Concurs de cultură și educație financiară la Liceul Tehnologic «Alexandru Ioan Cuza» Slobozia (independentonline.ro)

CECCAR Maramureș și ISJ Maramureș susțin educația financiar-contabilă în rândul liceenilor (emaramures.ro)

Ioana-Petruţa Morar cea mai bună elevă la cultură şi educaţie financiar-contabilă (Zi de Zi – Târgu Mureș)

CECCAR Maramureș și ISJ Maramureș susțin educația financiar-contabilă în rândul liceenilor (baiamare24.ro)

Concursul de Cultură și Educație Financiar-Contabilă – Ediția I a avut loc în data de 28 aprilie 2023 (Gazeta de Nord-Vest)

CECCAR Maramureș și ISJ Maramureș susțin educația financiar-contabilă în rândul liceenilor (Știrile Transilvaniei)

CECCAR Sălaj a premiat câștigătorii concursului de cultură și educație financiar-contabilă (Monitorul de Sălaj)

Concursul de cultură și educație financiar-contabilă organizat de CECCAR și-a desemnat câștigătorii (Graiul Sălajului)

Elevi de la Colegiul Economic George Barițiu premiați pentru cultură și educație financiară (sibiu100.ro)

Premianții! Cine sunt elevii sibieni care au câștigat etapa județeană a Concursului de cultură și educație financiar-contabilă (Mesagerul de Sibiu)

Concursul de cultură și educație financiar-contabilă (Bucovina TV)

Concursul de educație financiar-contabilă, la Colegiul Economic Suceava (Monitorul de Suceava)

Concursul de cultură și educație financiar-contabilă, provocarea elevilor pentru piața muncii și era digitală (Ziarul Teleormanul)

CECCAR TIMIȘ și IȘJ Timiș susțin Concursul de cultură și educație financiar-contabilă (debanat.ro)

Concursul de cultură și educație financiar-contabilă, susținut de IȘJ Timiș și CECCAR Filiala Timiș (Timiș Online)

CECCAR lansează un Concurs de cultură și educație financiar-contabilă! (Ziarul de Vaslui)


Ministerul Educației și CECCAR lansează Concursul de cultură și educație financiar-contabilă

Prima ediție a Concursului de cultură și educație financiar-contabilă ia startul la finalul acestei luni. Pe 27 și 28 aprilie, elevi din clasa a XI-a din învățământul preuniversitar de stat și privat din întreaga țară se vor întrece în faza județeană a competiției organizate de Ministerul Educației, prin inspectoratele școlare, în colaborare cu Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) și cu Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din București. Concursul se adresează elevilor de liceu – filieră tehnologică, profil Servicii, calificarea profesională Tehnician în activități economice.

CECCAR se implică permanent, alături de sistemul educațional din România, în dezvoltarea de mecanisme care să contribuie la formarea de noi generații de liber-profesioniști în domeniul financiar-contabil, caracterizați de valori precum competență, independență, integritate, etică.

„Împreună cu instituțiile de învățământ, ne implicăm în formarea noilor generații de profesioniști fit for future. CONTăm pe și pentru noi generații pregătite pentru provocările pe care le aduc digitalizarea, globalizarea, schimbarea modelelor de afaceri. Investind în educația financiar-contabilă a tinerilor investim în viitorul României, într-o economie sustenabilă. Așa cum a stabilit și Conferința națională a CECCAR, reunită la începutul acestei luni, educația financiar-contabilă este o direcție de acțiune prioritară pentru 2023 la nivelul CECCAR. Concursul este menit să încurajeze educația financiar-contabilă în rândul tinerilor, contribuind esențial și la orientarea acestora în carieră”, a declarat  Robert-Aurelian Șova, vicepreședinte al CECCAR, pentru CECCAR Business Magazine.

Concursul va continua cu etapa națională, la care se califică primii doi clasați la faza județeană.

Le urăm succes tuturor elevilor înscriși în concurs!

REGULAMENT SPECIFIC privind organizarea şi desfăşurarea Concursului de cultură și educație financiar-contabilă