Performanță în an centenar: Topul național al membrilor CECCAR

Cu prilejul manifestărilor dedicate celei de-a XVII-a ediții a Zilei Naționale a Contabilului Român, care a marcat, la 13 iulie 2021, împlinirea unui secol de la reglementarea profesiei contabile în România, a avut loc și premierea celor mai performanți dintre membrii CECCAR – Topul național al profesioniștilor contabili, experți contabili și contabili autorizați, societăților de expertiză contabilă, respectiv de contabilitate.

Dacă acum un secol erau recunoscute meritele și „virtuțile” acelor „prețioși colaboratori ai conducătorilor afacerilor de Bancă, Comerț și Industrie”, după cum mărturisea Nicolae Butculescu, Decanului Corpului, la Primul congres al profesiei contabile, în anul 1923, Topul național evidențiază performanțele membrilor Corpului astăzi, într-o lume digitalizată și globalizată.

Sunt apreciate, astfel, performanțele societăților de expertiză contabilă și de contabilitate, precum și ale experților contabili și contabililor autorizați care își desfășoară activitatea individual, aportul acestora la dezvoltarea profesiei și a mediului antreprenorial, în interes public.

În cadrul evenimentului desfășurat la Clubul Diplomatic din București au fost premiați membrii Corpului pe cele șase categorii: Experți contabili, Contabili autorizați, Societăți de expertiză contabilă – capital românesc, Societăți de expertiză contabilă – capital mixt sau străin, Societăți de expertiză contabilă – Promovarea profesiei, Societăți de contabilitate.

Distincțiile au fost acordate de președintele Consiliului superior al CECCAR, prof. univ. dr. Robert Aurelian Șova, și de oficialitățile prezente la eveniment, reprezentanți ai instituțiilor și ai autorităților de reglementare, ai mediului de afaceri, universitar și alți parteneri de dialog ai organismului profesional.

Cu acest prilej, prof. univ. dr. Robert Aurelian Șova a declarat: „(…) Și înainte, și astăzi profesia contabilă din România a confirmat încrederea pe care a primit-o din partea autorităților statului și, bineînțeles, din partea mediului de afaceri. (…) Acordăm distincții celor mai buni contabili care anul trecut au reușit să transforme provocările generate de pandemie în oportunități. Nu trebuie să fie un motiv de invidie, trebuie să fie un moment în care fiecare să ne ambiționăm pentru ca anul viitor să-i «detronăm» pe cei care astăzi sunt în top.

(…) Vreau să vă asigur că profesia contabilă din România, profesioniștii contabili din România membri CECCAR, organismul profesional care gestionează această profesie, vor fi întotdeauna un partener de nădejde, un partener onest, un partener care înțelege că prin colaborare și prin dialog putem identifica cele mai bune soluții în interes public și în interesul dezvoltării socio-economice a României”.