Documentul „Situația actuală în ceea ce privește asigurarea sustenabilității”, tradus de CECCAR în limba română

Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România continuă seria traducerilor documentelor relevante pentru profesioniștii contabili, mediul de afaceri și nu numai și pune la dispoziția celor interesați versiunea în limba română a documentului Situația actuală în ceea ce privește asigurarea sustenabilității, elaborat de IFAC, în colaborare cu AICPA și CIMA.

În condițiile actuale, aproximativ jumătate dintre societățile analizate publică informații privind sustenabilitatea care fac obiectul unei asigurări. Pentru cei care obțin asigurare, aceasta este adesea furnizată de consultanți sau de alte persoane, și nu de profesioniști contabili independenți care dețin combinația unică de competențe, calificări, experiență și au obligația etică profesională de a acționa în interes public.

IFAC și AICPA & CIMA s-au angajat în acest studiu global de analiză comparativă pentru a înțelege mai bine măsura în care companiile raportează și obțin asigurări cu privire la informațiile lor privind sustenabilitatea, ce standarde de asigurare sunt utilizate și ce companii furnizează servicii de asigurare. Pe scurt, datele arată o situație care continuă să evolueze, cu diferențe semnificative în ceea ce privește practicile între diferite jurisdicții.

Profesia contabilă, cu un fundament etic puternic, un cadru general solid de calificări, precum și competențe și experiență vaste în generarea și asigurarea de informații utile pentru luarea deciziilor, este cel mai bine plasată pentru a răspunde acestei nevoi emergente. Este de datoria organizațiilor profesionale de contabilitate, a firmelor de audit și a profesioniștilor contabili individuali să se ridice la înălțimea acestei ocazii și să acționeze în acest sens.

Pentru a descoperi care este rezultatul acestei analize comparative globale și a vedea în amănunt care este situația în fiecare jurisdicție analizată accesați publicația în limba română disponibilă la secțiunea Publicații – Organisme internaționale – Raportare integrată de pe site-ul CECCAR.

Written by