Congres CECCAR

Congresul profesiei contabile 2021

Digitalizarea, globalizarea, soluțiile integrate de business se află în topul provocărilor întâlnite în toate domeniile, cu atât mai mult odată cu debutul pandemiei de COVID-19. Suntem pregătiți pentru provocările actuale și viitoare? Pot fi acestea transformate în oportunități?

Despre toate acestea și despre cât de antrenați suntem pentru a performa într-o societate în continuă evoluție vom vorbi în cadrul celei de-a XXIII-a ediții a Congresului profesiei contabile din România (29-30 septembrie a.c.), cu tema Next-generation accountant – F4F (Fit for Future), eveniment organizat la Palatul Parlamentului de Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR), în anul în care organismul profesional sărbătorește un secol de la înființare, 100 de ani de la reglementarea profesiei contabile în România. 100 de ani de expertiză pentru dezvoltarea afacerilor, a economiei naționale, în interes public.

Cel mai important eveniment de contabilitate, fiscalitate și business din România organizat de corpul profesional va reuni, alături de elita financiar-contabilă de la nivel mondial, reprezentanți ai instituțiilor și autorităților de reglementare, ai mediului de afaceri, specialiști din diverse domenii. Rolul și abilitățile profesioniștilor contabili trebuie să evolueze ca răspuns la cerințele mediului de business, iar viziunea noastră este să contribuim la „crearea” antreprenorului pregătit pentru viitor, plecând, bineînțeles, de la contabilul pregătit pentru viitor. Cum putem face acest lucru? Esențial este dialogul, iar împreună cu partenerii noștri din mediul de afaceri și instituțiile și autoritățile de reglementare, vom dezbate soluțiile pentru a alege cea mai bună cale de urmat – Next-generation accountant.

Citește mai multe informații aici.


 

Congresul profesiei contabile 2018

Gândirea integrată, globalizarea și tehnologia – viitorul profesiei este tema celei de-a XXII-a ediții a Congresului profesiei contabile ce va avea loc la București, în perioada 28-29 septembrie, în contextul celor 100 de ani de la Marea Unire și 97 de ani de istorie a profesiei contabile reglementate în România.

Evenimentul va reuni aproximativ 500 de participanți de la nivel național și internațional – reprezentanți ai conducerii și membri CECCAR, ai autorităților și instituțiilor de reglementare, ai mediului de afaceri, precum și ai unor organizații internaționale și regionale din domeniul contabil. Congresul va fi precedat, în data de 28 septembrie, de Seminarul Internațional organizat în colaborare cu Comité de Integración Latino Europa-América (CILEA).

Tema unuia dintre cele mai importante evenimente dedicate profesiei contabile din România, cu participare internațională, este actuală într-o lume a afacerilor în continuă evoluție și în contextul unui mediu de reglementare volatil în care este esențială o gândire care să înglobeze mai mult decât elementele pur financiar-contabile ale unei organizații pentru a se asigura dezvoltarea pe termen lung și crearea de valoare. Devine imperativ, astfel, pentru organizații să adopte o gândire integrată, utilizând o abordare holistică pentru a-și stabili strategiile și a-și evalua performanțele, îmbunătățindu-și maniera în care comunică cu clienții, investitorii și toate celelalte părți interesate.

Cine altcineva este mai potrivit decât profesionistul contabil, în calitatea sa de consultant strategic, pentru a iniția această schimbare și pentru a ajuta companiile să își înțeleagă mai bine activitatea și factorii care le determină capacitatea de a crea valoare în timp, astfel încât să poată implementa un model de afaceri care să le faciliteze creșterea?

În timp ce globalizarea împreună cu provocările și consecințele inovațiilor tehnologice ne influențează din ce în ce mai mult profesia, rolul de consilieri de încredere ne-ar putea oferi, de asemenea, o oportunitate în ceea ce privește diversificarea serviciilor pe care le oferim în interes public, ajutându-ne astfel să facem față provocărilor viitoare.

Ediția din acest an a Congresului profesiei contabile se va concentra pe aceste subiecte foarte relevante pentru evoluția profesiei și pe identificarea soluțiilor care ne vor ajuta, împreună cu partenerii noștri din mediul de afaceri și instituțiile și autoritățile de reglementare, să alegem cea mai bună cale de urmat.

Al XXII-lea Congres al profesiei contabile din România


Congresul profesiei contabile din România 2016

Ediţia aniversară a Congresului Profesiei Contabile din România va avea loc la București, în perioada 23-24 septembrie 2016, iar tema centrală a Congresului va fi Profesia contabilă în era digitală. Provocări și oportunități – subiect ce va oferi specialiştilor din profesia contabilă din întreaga lume prilejul să dezbată din perspective noi preocupări vechi şi actuale ale profesiei într-o lume globalizată.

Momentul festiv reprezentat de organizarea celui de-al XXI-lea Congres al profesiei contabile va fi un prilej pentru a aduce un viu omagiu celor care au luptat şi au sprijinit înfiinţarea şi reînfiinţarea Corpului şi celor care au asigurat buna organizare şi funcţionare a sa – structurilor alese şi celor executive – şi, nu în ultimul rând, membrilor CECCAR, care au asigurat unitatea şi au dat puterea şi resursele necesare realizării strategiilor de dezvoltare ale profesiei contabile în România în cei peste 90 de ani de existenţă.

De la înființarea sa, în 1921, ca o tradiție în lumea profesiei contabile, Corpul a organizat Congresul Profesiei la fiecare doi ani. În cadrul congreselor s-au discutat foarte multe probleme de o importanță deosebită pentru viața economică a țării, la care profesioniștii contabili erau chemați să ia parte. Multe dintre problemele abordate, finalizate prin moțiuni adoptate de congrese, au fost soluţionate, determinând progresul societății românești.

Al XXI-lea Congres al profesiei contabile din România


Congresul profesiei contabile din România 2014

Continuând tradiţia organizării de evenimente profesionale de referinţă pentru spaţiul naţional, regional şi internaţional, Corpul Experţilor Contabili şi al Contabililor Autorizaţi din România a organizat Ediţia aniversară cu numărul XX a Congresului profesiei contabile din România ce a avut loc în zilele de 12 şi 13 septembrie 2014 în cadrul sălii de conferinţe a hotelului Radisson Blu din Bucureşti

Tema ediţiei din acest an a Congresului – „Noi dimensiuni şi provocări ale profesiei contabile: Competitivitate, Inovaţie şi Conformitate”- a oferit specialiştilor din profesia contabilă din întreaga lume prilejul să dezbată din perspective noi preocupări vechi şi actuale ale profesiei într-o lume globalizată.

Al XX-lea Congres al profesiei contabile din România


Congresul profesiei contabile din România 2012

Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR) a organizat a 19-a ediţie a Congresului profesiei contabile din România, continuând astfel tradiţia organizării de evenimente care au devenit adevărate repere la nivel internaţional.

Anul acesta, congresul s-a desfăşurat în perioada 7-8 septembrie, la Centrul Internaţional de Conferinţe, Casino Sinaia, tema acestei ediţii fiind “Guvernanţa corporativă şi profesia contabilă; competenţă şi responsabilitate”.

Pentru mai multe informaţii cu privire la desfăşurarea evenimentului, vă invităm să accesaţi pagina

Al XIX-lea Congres al profesiei contabile din România


Congresul profesiei contabile din România 2010

CECCAR organizează o dată la doi ani Congresul profesiei contabile din România, eveniment de amploare, cu participare la nivel naţional şi invitaţi ai organismelor profesionale internaţionale. Tradiţia organizării acestei mari reuniuni s-a impus ca reper în agenda mondială a profesiei contabile, autorităţi ale profesiei din întreaga lume întâmpinând cu interes participarea la dezbaterile pe care CECCAR le propune în cadrul congresului.

Anul acesta, congresul se va desfăşura în perioada 3-4 septembrie, la Bucureşti, Palatul Parlamentului. Tema acestei ediţii este “Pentru o nouă cultură în profesia contabilă”, propunând celor prezenţi cele mai incitante subiecte despre perspectivele profesiei în lume şi în România, în contextul economic actual.

CECCAR aşteaptă şi în acest an o participare numeroasă, numărul invitaţilor fiind de 1.500 de persoane, pentru a expune şi dezbate o nouă cultură în profesia contabilă, dar şi pentru a încerca împreună cu vorbitorii invitaţi să contureze viitorul profesiei.

Pentru mai multe informaţii cu privire la desfăşurarea evenimentului, vă invităm să accesaţi pagina

Al XVIII-lea Congres al profesiei contabile din România


Congresul profesiei contabile din România 2008

Continuând tradiţia organizării de evenimente care au devenit adevărate repere la nivel internaţional, Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România anunţă organizarea în perioada 1-2 septembrie 2008 a Congresului Profesiei Contabile din România cu tema “Profesia contabilă între reglementare şi interesul public”.

Congresul Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România va reuni, ca de fiecare dată, peste 1000 de participanţi, membri ai Corpului din întreaga ţară, parteneri interni şi invitaţi internaţionali. Pe parcursul celor două zile, se vor discuta teme de interes pentru profesia contabilă din România, realizările din ultimii doi ani precum şi proiecte şi provocări viitoare.


 

Congresul profesiei contabile din România 2006

În perioada 15-16 septembrie 2006, Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România va organiza cel de-al XVI-lea Congres al profesiei contabile din România, cu tema centrala “Profesia contabilă şi globalizarea‘” eveniment ce va fi găzduit de Opera Română din Bucureşti.

Congresul va reuni membri ai Corpului din întreaga ţară, colaboratori interni şi invitaţi internaţionali de prestigiu. Pe parcursul celor două zile, se vor discuta teme de interes pentru profesia contabilă din România cum ar fi aspecte legate de efectul globalizării asupra profesiei contabile, aspecte specifice IMM-urilor, precum şi convergenţa cu IFRS-urile.