Documentul IFAC referitor la rolul profesioniștilor contabili în valorificarea datelor, disponibil în limba română

Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România pune la dispoziția tuturor părților interesate traducerea în limba română a documentului Rolul profesioniștilor contabili în valorificarea datelor, elaborat de IFAC în colaborare cu CPA Canada.

În economia actuală, datele nu mai reprezintă doar o materie primă, ci un activ care poate asigura luarea unor decizii avizate cu impact puternic. Dar ca orice schimbare majoră, revoluția digitală nu e lipsită de provocări. Standardele nu au ținut pasul cu emergența acestui nou activ valoros. Mediul juridic și de reglementare slab dezvoltat afectează totul: începând de la tranziția mondială la o economie digitală până la profitabilitatea și sustenabilitatea întreprinderilor individuale.

Profesioniștii contabili, având o multitudine de roluri, se află într-o poziție unică ce le permite să facă față acestor schimbări radicale. Ei trebuie să sprijine organizațiile pe măsură ce acestea se confruntă cu incertitudinile generate de transformarea economică și tehnologică, având posibilitatea de a-și valorifica experiența și de a-și extinde aria de competențe pentru a include seturi de date structurate și nestructurate ce cuprind date financiare și nefinanciare, pentru a ajuta organizațiile în luarea unor decizii informate.

Documentul în limba română este disponibil la secțiunea Publicații – Organisme internaționale – Alte documente de interes de pe site-ul CECCAR.

Written by