Executivul a aprobat o serie de măsuri pentru creșterea eficienței Autorității Vamale Române în combaterea fraudei cu produse accizabile

Guvernul a aprobat, printr-o hotărâre, o serie de măsuri care vizează creșterea eficienței structurilor Autorității Vamale Române în combaterea fenomenelor de fraudă vamală și fiscală în domeniul produselor accizabile, informează Agerpres. „Prin acest act normativ sunt stabilite atribuțiile în domeniul vamal și dotările cu mijloace de transport, precum și detaliile de organizare și funcționare ale Autorității Vamale Române”, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Potrivit acestuia, o altă hotărâre aprobată de Guvern este cea referitoare la modificarea și completarea HG nr. 34/2009 privind organizarea și funcționarea Ministerului Finanțelor Publice, precum și pentru modificarea și completarea HG nr. 520/2013 privind organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Administrare Fiscală. „Cu o serie de măsuri incluse în această hotărâre de guvern pentru a reorganiza Ministerul de Finanțe și ANAF în vederea îmbunătățirii activității acestor instituții”, a spus Dan Cărbunaru.

(Copyright foto: 123RF Stock Photo)

Written by