APIA: Fermierii vor putea depune, în perioada 1 martie – 16 mai, cererea unică de plată în anul 2022

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a demarat Campania de informare a fermierilor cu privire la primirea Cererilor Unice de Plată în anul 2022. Conform unui comunicat citat de Agerpres, campania se derulează sub sloganul „Alături de fermieri pentru o agricultură performantă. Depune la APIA Cererea Unică de Plată în perioada 1 Martie – 16 Mai 2022!”.

Fermierii vor putea depune în perioada 1 martie – 16 mai 2022, Cererea Unică de Plată prin accesarea aplicației IPA-Online din versiunea internet, conform Manualului de utilizare IPA-Online (accesibil în aplicație), fără a se prezenta la Centrele județene/locale APIA, ținând cont de condițiile impuse de pandemia Covid-19.

Potrivit reprezentanților APIA, se va completa o singură Cerere Unică de Plată, chiar dacă se utilizează suprafețe de teren în diferite localități sau județe, iar fermierii trebuie să verifice împreună cu primăria pe raza căreia dețin terenul, situația înscrierii în Registrul agricol a terenului și să permită primăriei să transmită la APIA adeverința.

Documentele care fac dovada că terenul agricol se află la dispoziția fermierului trebuie să fie încheiate înaintea depunerii Cererii unice de plată și să fie valabile la data depunerii Cererii.

Citește mai multe în CECCAR Business Magazine.

Written by