MADR va prelungi termenul-limită pentru depunerea cererilor de înscriere în programul „Tomata” și va elimina obligația depunerii documentelor fiscale pentru accesarea ajutoarelor de minimis

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) anunță că a elaborat un proiect de act normativ prin care vor fi modificate HG nr. 148/2022, precum și HG nr. 147/2022,  prin reglementarea următoarelor aspecte: prelungirea termenului de depunere a cererilor pentru obținerea ajutorului de minimis pentru legumele în spații protejate până la data de 1 aprilie 2022, inclusiv; abrogarea criteriului de eligibilitate referitor la obligațiile fiscale restante la bugetul general consolidat al statului, pentru ambele scheme de ajutor de minimis; eliminarea certificatului de atestare fiscală și a cazierului fiscal din cadrul documentației atașate cererii pentru înscrierea în ambele scheme de ajutor de minimis.

„În urma dialogului cu fermierii interesați de accesarea programului Tomata și de celelalte programe pe care le derulăm în acest an, am luat decizia de a simplifica procedura de acordare a sprijinului. Am ținut cont de semnalele primite din partea potențialilor beneficiari și am prelungit cu o lună termenul de depunere a cererilor. De asemenea, pentru a simplifica procedura de accesare a schemelor, am decis să eliminăm obligativitatea depunerii certificatului de atestare fiscală și a cazierului fiscal, procedură care s-ar fi resimțit și la nivelul personalului instituțiilor emitente ale acestor documente”, a declarat ministrul de resort, Adrian Chesnoiu, citat într-un comunicat al MADR.

Citește mai multe în CECCAR Business Magazine.

Written by