Procedura privind schimbul de informații între ANAF și persoanele juridice de drept privat, în consultare publică

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a pus în dezbatere publică proiectul de Ordin pentru aprobarea condițiilor de furnizare a informațiilor, modelul-cadru al protocolului de colaborare, procedura privind schimbul de informații între ANAF și persoanele juridice de drept privat semnatare, precum și modalitățile de acces în sistemele informatice dedicate conform articolului 701, alin. (1), lit. b) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală.

În Referatul de aprobare care însoțește proiectul, ANAF menționează că, începând cu data modificării art.11 alin (6^1) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare, se impune ca orice solicitare nouă de schimb de informații venită din partea persoanelor juridice de drept privat, inclusiv din partea instituțiilor de credit, să se facă în conformitate cu art. 701respectiv prin sisteme informatice dedicate.

„În prezent, ANAF are încheiate protocoale de colaborare cu instituțiile de credit membre ARB (Asociația Română a Băncilor – n.r.) prin Protocolul nr.A_PRS2376/24.04.2019 iar schimbul de informații se efectuează prin intermediul platformei ANAF-ARB. De asemenea, schimbul de informații între Agenția Națională de Administrare Fiscală și instituțiile financiare nebancare se realizează în conformitate cu OPANAF nr. 3731/2016, modificat prin Ordinul nr. 3.194/2019”, se menționează în document. 

Citește mai multe în CECCAR Business Magazine.

Written by