ANAF a publicat un material informativ privind tratamentul fiscal al veniturilor realizate de persoanele fizice din transferul de monedă virtuală

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) informează că a elaborat și publicat Broșura privind tratamentul fiscal al veniturilor realizate de persoanele fizice din transferul de monedă virtuală, disponibilă pe site-ul instituției, în secțiunea Asistență contribuabili.

„Persoanele care realizează venituri din transferul de monedă virtuală au obligația de a declara aceste venituri prin completarea și depunerea Declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice – Capitolul I. Date privind veniturile realizate la organul fiscal competent, pentru fiecare an fiscal, până la data de 25 mai, inclusiv, a anului următor celui de realizare a venitului, conform art. 114 alin. (2) lit. m) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal cu modificările și completările ulterioare”, precizează ANAF, într-un comunicat.

Citește mai multe în CECCAR Business Magazine.

Written by