IFAC: Incluziune financiară prin incluziune digitală

International Federation of Accountants (IFAC) a publicat, pe site-ul propriu, articolul Incluziune financiară prin incluziune digitală, ce face parte din seria de materiale Profesioniști contabili pregătiți pentru viitor.

Articolul tratează măsura în care populația lumii are acces la serviciile financiare de bază furnizate de instituțiile financiare reglementate și de bănci și rolul digitalizării în facilitarea acestuia. Conform estimărilor curente, aproximativ 2 miliarde de oameni la nivel mondial nu au acces la aceste servicii. Incluziunea financiară ar trebui să fie un obiectiv fundamental al sistemului economic mondial întrucât aceasta reprezintă o necesitate universală, potrivit principiului egalității.

Articolul poate fi accesat pe site-ul IFAC, fiind disponibil atât în limba engleză, cât și în limba română cu ajutorul integrării instrumentului Google Translate de către IFAC. Varianta în limba română poate fi accesată din bara de sus a site-ului, de la butonul dedicat.

Vă rugăm să aveți în vedere că informațiile de pe site-ul IFAC sunt traduse automat prin intermediul Google Translate. CECCAR nu își asumă responsabilitatea pentru acuratețea traducerii informațiilor de pe site-ul IFAC, neavând nicio contribuție în acest sens. Textul original este cel disponibil în limba engleză.

Written by