Save the date: Forumul IFAC & MOSAIC: Către un viitor sustenabil

Pandemia de COVID-19 a evidențiat vulnerabilitățile finanțelor și ale infrastructurii publice la nivel global. Aceasta a atras atenția asupra problemelor structurale existente în multe jurisdicții și reprezintă un semnal de alarmă pentru accelerarea tranziției către o economie globală mai sustenabilă și mai incluzivă care să atingă obiectivele de dezvoltare durabilă ale ONU (SDG-uri).

Pe măsură ce jurisdicțiile se redresează în urma pandemiei, profesia contabilă are un rol important de jucat în crearea unui viitor mai sustenabil prin sprijinirea unei gestionări mai bune a finanțelor publice care să permită adoptarea unor decizii benefice pentru oameni, planetă și economie. Forumul Către un viitor sustenabil, organizat de IFAC și MOSAIC, în zilele de 7 și 8 decembrie 2021, va oferi o perspectivă cu privire la instrumentele și resursele disponibile necesare sprijinirii unui sector public caracterizat prin transparență și răspundere.

De asemenea, în cadrul lucrărilor forumului se va discuta despre importanța elaborării unui cadru general de raportare cu privire la sustenabilitate care să furnizeze informații consecvente, comparabile, fiabile și relevante pentru crearea de valoare în cadrul întreprinderilor, dezvoltarea durabilă și așteptările în evoluție ale investitorilor, ale factorilor de decizie și ale altor părți interesate. Nu în ultimul rând, acest eveniment va analiza impactul adoptării și implementării Standardelor Internaționale de Audit în tratarea mediului tot mai complex și aflat într-o continuă schimbare.

Forumul se va desfășura în limba engleză, iar printre participanți se vor număra reprezentanți ai Grupului Consultativ pentru Dezvoltarea Organizațiilor Profesionale Contabile, membrii Comitetului director al MOSAIC, reprezentanți ai organizațiilor membre IFAC și ai partenerilor din rețea, precum și din partea instituțiilor de audit și a INTOSAI.

Pentru a lua parte la acest eveniment, participanții trebuie să se înregistreze, până la 1 decembrie 2021, pe pagina dedicată evenimentului de pe site-ul IFAC. Invitația oficială, agenda evenimentului și alte detalii vor fi transmise prin intermediul contului creat în urma înregistrării la forum.

(Copyright foto: 123RF Stock Photo)

Written by