Procedura de acordare a eșalonării la plată, în formă simplificată, de către organul fiscal central, publicată în Monitorul Oficial

În Monitorul Oficial nr. 1.072 din 9 noiembrie 2021 a fost publicat Ordinul nr. 1.767/2021 al ANAF pentru aprobarea Procedurii de acordare a eșalonării la plată, în formă simplificată, de către organul fiscal central.

ANAF reamintește că, avându-se în vedere faptul că, eșalonarea la plată a obligațiilor bugetare în formă simplificată, adoptată prin OUG nr. 181/2020, a fost una dintre cele mai accesate facilități fiscale și că prin această facilitate fiscală se asigură lichiditățile financiare necesare continuării activității contribuabililor care temporar se află în dificultate financiară, Guvernul a adoptat OG nr. 11/2021 pentru modificarea și completarea Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală și reglementarea unor măsuri fiscale, act normativ care introduce în cuprinsul Codului de procedură fiscală aprobat prin Legea nr. 207/2015, un capitol nou, respectiv Cap. IV1, care prevede o procedură permanentă de eșalonare la plată, în formă simplificată, pentru obligațiile bugetare administrate de organul fiscal central.

Citește în mai multe în CECCAR Business Magazine.

Written by