Gabriela Figueiredo Dias, prima femeie președinte al Consiliului pentru Standarde Internaționale de Etică pentru Contabili (IESBA)

Schimbări istorice în cadrul Consiliului pentru Standarde Internaționale de Etică pentru Contabili (IESBA), începând cu ianuarie 2022. Gabriela Figueiredo Dias va deveni prima femeie președinte al IESBA, înlocuindu-l astfel pe predecesorul său, Stavros Thomadakis, acesta ocupând funcția din 2015.

Cu acest prilej, Gabriela Figueiredo Dias, în prezent președinte al Comisiei pentru valori mobiliare din Portugalia, a vorbit despre activitatea IESBA, esențială pentru integritatea sistemului financiar global, având ca scop stabilirea unor standarde etice de înaltă calitate adecvate la nivel internațional pentru auditori și profesioniști contabili, și pentru sectorul public. Noul președinte al IESBA își propune în mandatul său poziționarea IESBA într-un rol important în dezvoltarea unei economii și a unei societăți globale sustenabile.

Actualul președinte al IESBA, Stavros Thomadakis, s-a declarat încrezător în abilitățile succesoarei sale, având în vedere cunoștințele și vasta experiență a acesteia în domeniul contabil. Numirea Gabrielei Figuerido Dias ca președinte al IESBA a fost susținută de Consiliul IFAC și aprobată de Consiliul de Supraveghere în Interes Public, responsabil de supravegherea IESBA.

Citește mai multe în CECCAR Business Magazine.

Written by