Ordinul ANAF nr. 1.193/2021 pentru aprobarea Procedurii de înregistrare a contractelor de fiducie sau ale construcțiilor juridice similare fiduciei, publicat în Monitorul Oficial

CECCAR
Conf. univ. dr. Marcel VULPOI, expert contabil
Reprezentant al CECCAR în VAT Expert Group

În Monitorul Oficial nr. 779 din 12 august 2021 a fost publicat Ordinul ANAF nr. 1.193/2021 pentru aprobarea Procedurii de înregistrare a contractelor de fiducie sau ale construcțiilor juridice similare fiduciei, de organizare și funcționare a Registrului central al fiduciilor și al construcțiilor juridice similare fiduciilor, pentru aprobarea Procedurii privind accesul la Registrul central al fiduciilor și al construcțiilor juridice similare fiduciilor, precum și pentru aprobarea modelului și conținutului unor formulare.

Redăm, în rândurile următoare, principale prevederi ale acestui act normativ:

1. Se aprobă Procedura de înregistrare a contractelor de fiducie sau ale construcțiilor juridice similare fiduciei, de organizare și funcționare a Registrului central al fiduciilor și al construcțiilor juridice similare fiduciilor.

2. Se aprobă Procedura privind accesul la Registrul central al fiduciilor și al construcțiilor juridice similare fiduciilor.

Citește mai multe în CECCAR Business Magazine.

Written by