Centenarul profesiei contabile reglementate în România: Mesajul din partea Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, prezentat de Valentina Saygo, secretar de stat

Stimați colegi de profesie, stimați invitați,

Mă bucur să mă aflu astăzi în fața dumneavoastră, chiar dacă nu în calitate de expert contabil. Nici eu nu am anticipat ce mi se întâmplă. Vreau să știți că profesia mea de bază m-a învățat multe lucruri de-a lungul timpului, cum probabil și pe dumneavoastră v-a învățat aceleași lucruri nebănuite, și m-a adus pe un drum nou. Cunosc provocările prin care treceți zi de zi, pentru că și eu am trecut prin ele, dar nu vorbesc cam câți ani. Mi-ar plăcea ca astăzi să nu mă priviți ca pe secretarul de stat Valentina Saygo, ci ca pe profesionistul contabil care înțelege, poate mai bine decât oricine, profesia contabilă, care își dorește ca această profesie să fie privită din altă perspectivă și, de asemenea, să țineți cont că ușa Ministerului Economiei, respectiv a mea sau adresa de e-mail vă vor fi întotdeauna deschise.

Nu am uitat de unde am plecat și mă voi întoarce după ce îmi îndeplinesc misiunea pe care o am aici. Am luptat să-mi îndeplinesc dorințele profesionale, iar acum lucrez la schimbările la care visăm cu toții. Sunt dovada vie a faptului că părerea profesioniștilor contează și că se poate. Se poate să schimbi lumea din jurul tău, se poate să-ți îndeplinești dorințele profesionale, se poate să debirocratizezi, chiar și atunci când crezi că acest lucru este imposibil.

Citește mesajul integral în CECCAR Business Magazine.

Written by