FATF: Riscuri de spălare a banilor și finanțare a terorismului asociate COVID-19 și posibile politici de răspuns

Perturbările socioeconomice generate de criza COVID-19 au condus la noi amenințări și vulnerabilități legate de spălarea banilor și finanțarea terorismului, constatându-se o creștere a infracțiunilor asociate pandemiei, cum ar fi fraudele, atacurile cibernetice sau deturnarea fondurilor guvernamentale sau de asistență internațională.

În acest context, pentru a veni în sprijinul tuturor părților implicate în protejarea interesului public și în combaterea spălării banilor și a finanțării terorismului, CECCAR vă pune la dispoziție documentul Riscuri de spălare a banilor și finanțare a terorismului asociate COVID-19 și posibile politici de răspuns, publicat de Financial Action Task Force (FATF), un organism interguvernamental independent care elaborează și promovează politici pentru a proteja sistemul financiar global împotriva spălării banilor, a finanțării terorismului și a finanțării proliferării armelor de distrugere în masă.

Această publicație a fost tradusă cu permisiunea FATF și reprezintă o versiune neoficială. Versiunile oficiale, cu valoare de normă, ale acestui text sunt cele publicate de FATF pe site-ul său, în limbile engleză și franceză.

Pentru a consulta publicația în limba română vă invităm să accesați secțiunea Publicații – Organisme internaționale – Alte documente de interes de pe site-ul CECCAR.

Written by