Noi măsuri și reguli în domeniul transporturilor pentru prevenirea răspândirii COVID-19, pe perioada stării de alertă, publicate în Monitorul Oficial

În Monitorul Oficial nr. 526, Partea I, din 19 iunie 2020, a fost publicat Ordinul nr. 1.082/97/1.112 al ministrului transporturilor, infrastructurii și comunicațiilor, al ministrului afacerilor interne și al ministrului sănătății privind măsuri și reguli în domeniul transporturilor, pe perioada stării de alertă pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

Potrivit actului normativ, pe durata stării de alertă, operatorii economici care administrează infrastructura de transport trebuie să efectueze dezinfecția periodică a zonelor cu risc de aglomerare din gări, autogări, locuri de îmbarcare/debarcare, terminale de aeroporturi și stații de metrou, precum și a mijloacelor de transport în comun, să ia măsuri pentru informarea pasagerilor, prin afișe sau mijloace de comunicare sonore sau video cu privire la măsurile de protecție sanitară. Concomitent, operatorii economici indicați mai sus au obligația de a lua măsurile necesare pentru asigurarea distanței de protecție între persoane, de cel puțin 1,5 metri, configurării, după caz, a traseelor de deplasare a persoanelor, precum și a suprafețelor de staționare temporară.

„Pe durata stării de alertă, purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie în toate gările, autogările, porturile, locurile de îmbarcare/debarcare, terminalele aeroporturilor și stațiile de metrou, precum și în interiorul oricărui mijloc de transport persoane”, se menționează în actul normativ.

Măsurile pentru fiecare tip de transport – terestru, subteran, aerian și naval –  sunt prevăzute în anexele nr. 1-4 care sunt parte integrantă din acest ordin.

Citiți mai multe în CECCAR Business Magazine.


Facebook LinkedIN CECCAR Business Magazine CECCAR FM YouTube - CECCAR

Written by