Conferința națională a CECCAR. Alegeri pentru completarea Consiliului Superior al Corpului

Conducerea centrală a Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR), președinți ai filialelor și reprezentanți ai membrilor din întreaga țară s-au reunit sâmbătă, 14 aprilie a.c., în județul Alba, unde a avut loc Conferința națională a CECCAR. Lucrările reuniunii, desfășurate conform reglementărilor în vigoare, s-au concentrat pe activitatea desfășurată de CECCAR în 2017, precum și pe obiectivele prevăzute pentru anul în curs, reconfirmându-se totodată încrederea și susținerea manifestate de membrii Corpului față de direcția de acțiune a organismului profesional.

Ca urmare a discuțiilor purtate de conducerea CECCAR cu delegații filialelor s-a decis schimbarea datei la care, anual, este aniversată de către profesioniștii contabili „Ziua Națională a Contabilului Român”. Evenimentul, sărbătorit în mod unitar în toată ţara sub patronajul filialelor CECCAR pentru promovarea imaginii, intereselor şi rolului contabilului într-o economie de piaţă concurențială, va avea loc, începând cu anul în curs, la data de 13 iulie. În urmă cu 97 de ani, la 13 iulie 1921, regele Ferdinand a aprobat Legea pentru organizarea Corpului de Contabili Autorizați și Experți Contabili în România ca organism profesional independent, prin Decretul Regal nr. 3.036, fiind reglementată astfel profesia contabilă în țara noastră.

La Conferința Națională din data de 14 aprilie a.c., reprezentanții structurilor teritoriale ale organismului profesional au ales noii membri ai Consiliului Superior, au aprobat modificările și completările la Regulamentul privind efectuarea stagiului și examenul de aptitudini în vederea accesului la calitatea de expert contabil și de contabil autorizat, precum și modificările și completările la Regulamentul de organizare și funcționare a CECCAR.

Președintele Consiliului Superior al CECCAR, prof. univ. dr. Robert-Aurelian Șova, a detaliat, cum este de așteptat la orice moment de bilanț, retrospectiva anului trecut pentru întreg organismul profesional, în acest sens prezentând delegaților raportul privind activitatea desfășurată în anul 2017, situațiile financiare anuale și raportul privind rezultatele activității financiare a CECCAR la 31 decembrie 2017. De asemenea, ca parte a programului stabilit pentru reuniune, le-au fost comunicate reprezentanților din teritoriu datele raportului privind activitatea comisiilor de disciplină de pe lângă Consiliile filialelor, precum și informațiile semnificative din raportul pe anul 2017 al Comisiei superioare de disciplină de pe lângă Consiliul Superior al Corpului.

În discursul rostit la Conferința Națională, președintele Consiliului Superior al CECCAR a acordat o mare însemnătate planurilor de viitor, viziune reflectată în proiectul de program de activitate. De asemenea, printre subiectele abordate în cadrul reuniunii s-au regăsit aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul în curs, metodologia de acordare a vizei anuale pentru exercitarea profesiei de expert contabil și contabil autorizat, sistemul de cotizații în cadrul CECCAR și raportul privind modul de organizare și desfășurare a Adunărilor generale de dare de seamă și alegeri, organizate la nivelul filialelor Corpului în primele luni ale acestui an.

Written by

Leave a Reply

Message