A 33-a sesiune a Conferinței ISAR-UNCTAD de la Geneva

Grupul de lucru interguvernamental al experților în domeniul standardelor internaționale de contabilitate și raportare (ISAR) de pe lângă Conferința Națiunilor Unite pentru Comerț și Dezvoltare (UNCTAD) a organizat cea de-a 33-a Conferință anuală de la Geneva, în perioada 4-6 octombrie 2016.

Principalele teme de dezbatere pe parcursul acestei conferințe au fost: bazele unei raportări de înaltă calitate – implementarea practică a monitorizării conformității și aplicării dispozițiilor contabile și de audit pentru o raportare de înaltă calitate și consolidarea rolului raportării în atingerea obiectivelor de dezvoltare sustenabilă: integrarea informațiilor sociale, de mediu și de guvernare în raportarea companiilor.

Conferința ISAR-UNCTAD a fost precedată de Atelierul din data de 3 octombrie 2016 cu tema „Evoluții recente în Standardele Internaționale de Raportare Financiară”. În cadrul acestui atelier s-au discutat tendințele în raportarea corporativă cu scop general, IFRS 15 și IFRS 16.

La aceste două evenimente anuale de referință a participat și un delegat din partea Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România. Mai multe informații despre agenda evenimentelor și 2016, precum și despre edițiile anterioare pot fi consultate pe http://isar.unctad.org/isar-33/

 

 

 

Written by

Leave a Reply

Message