A apărut ediţia 2014 a lucrării pregătitoare pentru examenul de acces

Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România a publicat, la sfârşitul săptămânii trecute, Ediţia a III-a, revizuită, a „Ghidului pentru pregătirea candidaţilor la examenul de acces la stagiul pentru obţinerea calităţii de expert contabil şi de contabil autorizat”.

Ghidul reprezintă un instrument deosebit de util în procesul de pregătire pentru examenul anual de admitere la stagiu în vederea obţinerii calităţii de expert contabil şi de contabil autorizat, potrivit Regulamentului privind accesul la profesie, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 227 din 5 martie 2008.  

Ediţia din 2014 cuprinde, în cele 990 de pagini, Regulamentul privind accesul la profesia de expert contabil şi de contabil autorizat şi Programele aferente examenului de admitere la stagiu în vederea obţinerii calităţii de expert contabil şi de contabil autorizat, sesiunea 2014, care se elaborează de Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România, cu avizul Ministerului Finanţelor Publice, şi se aprobă de Consiliul superior al Corpului, urmărindu-se armonizarea cu prevederile directivelor europene în domeniu.

De asemenea, Ghidul conţine exemple ilustrative pentru verificarea cunoştinţelor candidaţilor în următoarele domenii: contabilitate, fiscalitate, drept, audit, evaluarea economică şi financiară a întreprinderilor, doctrina şi deontologia profesiei contabile şi expertiză contabilă.

Written by

Leave a Reply

Message