Congresul profesiei contabile, ediția din 2018: Eleodor Mandreș, secretar de stat în Ministerul Finanțelor Publice, a transmis mesajul ministrului Finanțelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici

Eleodor Mandreș, secretar de stat în cadrul Ministerului Finanțelor Publice, a transmis mesajul ministrului Finanțelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici (FOTO):

„Bună ziua doamnelor și domnilor!

Mulțumesc pentru invitația de a participa la acest important eveniment organizat de CECCAR, privind viitorul profesiei contabile.

Noile tendințe în afaceri și dinamica procesului de business întăresc rolul pe care îl joacă profesionistul contabil în economie. Astfel, dumneavoastră aparțineți unei profesii care, prin activitatea desfășurată, poate avea impact asupra încrederii în informațiile prezentate în situațiile financiare. Pentru a realiza performanțe economice sunt necesare soluții de prezentare a activității economice desfășurate, care să acopere din ce în ce mai mult nevoile de informații. Acest lucru este valabil atât pentru dumneavoastră, profesioniștii contabili, cât și pentru noi, cei care elaborăm reglementările contabile.

În acest sens, Ministerul Finanțelor Publice colaborează și se află în dialog permanent cu reprezentanți ai mediului de afaceri și ai instituțiilor și autorităților publice, cu CECCAR, precum și cu celelalte organisme profesionale în spiritul respectului reciproc pentru crearea unui mediu de afaceri deschis și stimulativ pentru dezvoltarea economică.

Un mediu economic în schimbare aduce provocări care impun măsuri legislative și soluții corespunzătoare problemelor practice. De aici procesul continuu de dezvoltare și perfecționare care caracterizează atât activitatea Ministerului Finanțelor Publice – în calitate de instituție cu atribuții de reglementare în domeniul contabilității –, cât și activitatea dumneavoastră, în calitate de practicieni.

Informațiile furnizate prin situațiile financiare întocmite de dumneavoastră stau la baza multor decizii cu implicații în viața economică și socială. De aceea consider că procesul de consolidare a încrederii în profesia contabilă și exercitarea acestei profesii în mod independent trebuie să reprezinte în continuare preocupările de bază ale CECCAR.

Ministerul Finanțelor Publice apreciază implicarea membrilor CECCAR în procesul formulării de propuneri în direcția perfecționării cadrului de reglementare din domeniul procedurii fiscale și al reglementărilor contabile aplicabile operatorilor economici. În acest sens, MFP salută colaborarea permanentă cu CECCAR – organismul profesional al experților contabili și contabililor autorizați –, aspect evidențiat și de prezența mea astăzi alături de dumneavoastră.

În final, îmi manifest convingerea că actuala colaborare între Ministerul Finanțelor Publice și CECCAR va continua și pe viitor și închei prin a vă ura, în numele meu și al instituției pe care o reprezint, mult succes în activitatea pe care o desfășurați”.

Written by