Alerte

11 mai 2016

Anunţ public privind decizia etapei de incadrare

CECCAR, titular al proiectului «Reabilitare, modernizare şi intrarea în legalitate vilă turistică D2+D1+P+E1+M şi Construire sală multivalentă», anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către Agenţia pentru Protecţia Mediului Caraş-Severin în cadrul procedurilor de evaluare a impactului asupra mediului şi de evaluare adecvată: fără evaluarea impactului asupra mediului, pentru proiectul «Reabilitare, modernizare şi intrarea în legalitate vilă turistică D2+D1+P+E1+M şi Construire sală multivalentă» , amplasat în jud. Caraş-Severin, Băile Herculane, str. Complexelor nr. 9.

Proiectul deciziei de încadrare şi motivele are o fundamentează pot fi consultate la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Caraş-Severin din  Reşiţa, str. Petru Maior nr. 73, în zilele de luni -joi, între orele 0900-1500, vineri între orele 0900-1300 precum şi la următoarea adresă de internet www.apmcs.anpm.ro

Publicul interesat poate înainta comentarii/observaţii la proiectul deciziei de încadrare în termen de 5 zile de la data publicării prezentului anunţ, pînă la data de 15.05.2016.


04 mai 2016 

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu

CECCAR anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul «Reabilitare, modernizare şi intrarea în legalitate vilă turistică D2+D1+P+E1+M şi Construire sală multivalentă», amplasat în jud. Caraş-Severin, Băile Herculane, str. Complexelor nr. 9.

Informaţiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul Agenţiei pentru protecţia Mediului Caraş-Severin, Municipiul Reşiţa, str. Petru Maior nr. 73, în zilele de luni -joi, între orele 09-15, vineri între orele 09-13 şi la sediul CECCAR- filiala Mehedinţi, situat în jud. Mehedinţi, Drobeta Tr.-Severin, str. Antonini nr. 3, în zilelel de luni-vineri, între orele 09-16.

Observaţiile publicului se primesc zilnic la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Caraş-Severin, Reşiţa, str. Petru Maior nr. 73.


21 ianuarie 2016

Program de Doctorat în Fiscalitatea Internațională aÎntreprinderilor (DIBT) – parteneriat al Universității de Economie și Afaceri (WU) din Viena și al Institutului pentru Fiscalitate Austriacă și Internațională

Programul Doctoral în Fiscalitatea Internațională a Întreprinderilor (DIBT) intră în cel de-al 6-lea său an. Acesta este un program de doctorat de 3 ani care se desfășoară doar în limba engleză, deschis tuturor studenților excepționali din întreaga lume care sunt interesați să urmeze o educație doctorală de excelență care să îi ajute să se pregătească în cercetarea din domeniul fiscalității întreprinderilor internaționale.

Programul de doctorat cuprinde cursuri interdisciplinare de înaltă calitate pentru absolvenții din domeniul fiscalității internaționale, incluzând și combinând discipline din finanțele publice, legislație fiscală internațională și gestiune fiscală transfrontalieră. Deși studenții își vor scrie tezele de doctorat în disciplina aleasă (legislație, afaceri, finanțe publice, psihologie economică), aceștia vor fi expuși unor intense dezbateri interdisciplinare pe parcursul șederii lor la Viena.

Deschiderea cursurilor de fiscalitate tradițională către alte discipline, cum ar fi psihologie, istorie, științe politice, etică și filozofie legală (întotdeauna în contextul fiscalității), promovează o extindere a orizonturilor și o abordare mai inclusivă față de temele de cercetare. Cele mai bune standarde din cercetare și predare sunt garantate de către o facultate unde lucrează cadre recunoscute, care au publicat în cele mai proeminente jurnale din domeniilor lor de specialitate și care au demonstrat dorința și capacitatea de a desfășura o cercetare interdisciplinară. Cei mai distinși profesori în legislație fiscală, administrarea întreprinderilor și finanțe publice fie fac parte din cadrele universitare ale facultății unde are loc acest program, fie au fost de acord să susțină cursuri, ateliere sau să discute idei de cercetare și rezultate ale studiilor preliminare cu studenții doctoranzi în Viena. Studenții vor fi integrați în activitățile de cercetare ale institutelor profesionale austriece care gestionează aspecte de fiscalitate.

Pe parcursul primului an, studenții vor trebui să ia parte la numeroase cursuri generale pentru a achiziționa cunoștințele necesare pentru activitățile interdisciplinare.

Cel de-al doilea și cel de-al treilea an vor fi dedicați seminariilor din domeniile de specializare, unei perioade de cercetare peste hotare, atelierelor opționale suplimentare și, în special, cercetării pentru teza de doctorat. Pe parcursul celor trei an, un seminar de cercetare va suplimenta formarea studenților doctoranzi.

Un număr foarte limitat de studenți va fi acceptat în fiecare an. Pentru aceștia nu se vor percepe taxele de școlarizare. Pentru un anumit număr de studenți, vom putea chiar să oferim finanţare pentru șederea lor de trei ani la Universitatea de Economie și Afaceri (WU) din Viena!

Termenul de depunere a candidaturilor pentru următorul an academic 2016/2017 este 15 februarie 2016.

Pentru mai multe informații consultați www.wu.ac.at/dibt, broșura despre program  și afișul de prezentare.

DIBT / Programul de Doctorat în Fiscalitate Internațională a Întreprinderilor

WU (Vienna University of Economics and Business)

Welthandelsplatz 1, Building D3, 1020 Vienna, Austria

Tel: +43 1 313 36 5919

Fax: +43 1 313 36 90 5919

e-mail: dibt@wu.ac.at

www.wu.ac.at/dibt