FCM – The Federation of Mediterranean Accountants – Fédération des Experts Comptables Méditerranéens

Despre FCM

Federaţia Experţilor Contabili Mediteraneeni – Fédération des Experts Comptables Mediterranéens – FCM (www.fcmweb.org), reprezintă profesia contabilă din regiunea mediteraneană. Din organizaţie fac parte 21 de institute profesionale ale contabililor din 16 state mediteraneene (Albania, Bulgaria, Cipru, Egipt, Franţa, Grecia, Israel, Italia, Kosovo, Malta, Maroc, România, Serbia, Spania, Tunisia, Turcia), plus alţi doi membri asociaţi, ACCA şi FIDEF. Organismele membre FCM sunt prezente în 8 state membre din Uniunea Europeană şi reprezintă peste 320.000 de profesionişti. 19 organisme membre FCM sunt membri IFAC.

Misiunea FCM este de a promovarea cooperarea între organismele profesionale contabile din regiune, atât în sectorul privat cât şi în cel public, de a face schimb de informaţii şi de a furniza asistenţă tehnică membrilor în ai ajuta să atingă şi să menţină standarde profesionale şi de certificare a calităţii de înaltă calitate. În special, fiind o organizaţie regională, misiunea FCM este de a considera temele profesionale în contextul regional având ca ultim obiectiv contribuirea la  progresele economice din regiune şi la implementare unei pieţe mai competitive şi mai integrate între ţările mediteraneene. 

– Despre activitatea CECCAR ca membru FCM

  • În perioada 6 -7 aprilie 2011, FCM a organizat în Londra, Marea Britanie, şedinţa Consiliului şi Adunarea Generală, evenimente la care a participat reprezentantul CECCAR
  • În data de 7 septembrie 2011, FCM a organizat la Roma şedinţa Consiliului FCM. La această şedinţă a participat un reprezentant CECCAR

– Evenimente şi ştiri FCM

  • FCM numeşte un nou Preşedinte, un Preşedinte Adjunct şi membri ai Comitetului Executiv
  • În data de 6 aprilie 2011, cu ocazia Adunării Generale anuale, membrii Federaţiei Experţilor Contabili Mediteraneeni (FCM) l-au ales pe dl. Ninos Hadjirousos din ICPAS Cipru drept preşedinte FCM pentru un mandata de 2 ani care se încheie în aprilie 2013. 
  • Dl. Samir Agoumi din OEC Maroc a fost ales Preşedinte Adjunct al FCM pentru acelaşi mandat de doi ani. 
  • De asemenea, în Londra au fost numiţi şi membrii Comitetului Executiv al FCM care vor lucra alături de Dl. Hadjirousos şi Dl. Agoumi.  Noii membrii numiţi ai Comitetului Executiv sunt:
– Dl. Oscar Figueiredo, Portugalia – Trezorier
– Dl. Giancarlo Attolini, Italia (mandat reînnoit)
– Dl. Mario Galea, Malta