Reacții la propunerile de modificare a IFRS 9

(Articol din revista online CFO Innovation Asia)

Standardul IFRS 9 Instrumente financiare urmează să intre în vigoare în ianuarie 2018, iar pentru a pregăti implementarea la nivel global a acestui standard și pentru a răspunde diverselor solicitări emise de părțile interesate, IASB a emis un Proiect de expunere al cărui termen de comentarii tocmai s-a încheiat. Reacțiile părților interesate la acest document pot fi clasificate, conform IASB, în trei categorii de opinii:

  • Opinia că nu exista nicio problemă legată de IFRS 9;
  • Opinia că este nevoie de modificări, dar metoda este greșită / ar putea avea consecințe nedorite;
  • Opinia că modificările ar putea fi justificate, dar momentul este nepotrivit.

EFRAG (Grupul Consultativ European pentru Raportarea Financiară) atrage atenția că problemele legate de alegerea unui moment potrivit se pot reduce într-o oarecare măsură prin alegerea unei date diferite a intrării în vigoare.

„EFRAG recomandă ca IASB să modifice data intrării în vigoare cu 1 ianuarie 2019, permițându-se mai degrabă aplicarea anticipată decât data propusă în Amendamente. Astfel, se poate acorda mai mult timp pentru procesul de traducere și / sau implementare din Europa și din alte jurisdicţii, precum și pentru a se rezolva problemele celor care depun declarații la Comisia de Valori Mobiliare şi Burse din SUA.

Pentru a consulta articolul complet, accesați următorul link.

Written by

Leave a Reply

Message