Raportul Fundației IFRS și perspective

Fundația IFRS a publicat recent raportul său anual pe anul 2016 (O mai bună comunicare în raportarea financiară) care prezintă și perspective asupra tendințelor urmate în acest an de standardele globale. Raportul prezintă, de asemenea, cele mai importante proiecte care urmează a fi finalizate de către IASB, în special standardul privind contabilitatea contractelor de asigurare și un Cadrul general conceptual revizuit. Pe lângă standardul mult anticipat privind asigurările, IASB vine să asiste companiile care se pregătesc pentru aplicarea standardului privind contabilitatea contractelor de leasing care a fost introdus anul trecut de IASB împreună cu Consiliul pentru Standarde de Contabilitate Financiară (FASB), standard care va intra în vigoare în 2019 pentru companiile cotate.

Președintele IASB, domnul Hans Hoogervorst, rezumă: „În 2016 am făcut progrese considerabile în finalizarea elementelor restante în etapa a doua, printre care standardul privind contractele de asigurare și Cadrul general conceptual revizuit. Consiliul și-a finalizat deliberările pe marginea standardului privind contractele de asigurare pe parcursul anului 2016, iar echipa tehnică a realizat teste pe teren pentru a se asigura că standardul viitor este comprehensibil și poate fi aplicat consecvent. Atât standardul privind contractele de asigurare, cât și Cadrul general conceptual vor fi emise pe parcursul anului 2017.”

Puteți vizualiza aici articolul complet publicat de Accounting Today și puteți descărca raportul Fundației IFRS.

Despre Fundația IFRS

Fundația IFRS este un organism independent, privat, non-profit care funcționează în interesul public. Guvernarea și procedurile Fundației sunt menite să garanteze că procesul de normalizare este unul independent de interese particulare, asigurând în același timp responsabilitatea față de părțile interesate din întreaga lume. Misiunea sa este de a elabora, prin intermediul IASB (Consiliul pentru Standarde Internaţionale de Contabilitate – organismul independent de normalizare al Fundației IFRS) Standarde IFRS care aduc transparenţă, responsabilizare și eficiență pe piețele financiare din întreaga lume.

Written by

Leave a Reply

Message