ANAF propune modificarea formularelor 010 și 098

Demersurile CECCAR în privința modificării Formularului 010 Declarație de înregistrare fiscală/ Declarație de mențiuni/ Declarație de radiere pentru persoane juridice, asocieri și alte entități fără personalitate juridică s-au concretizat, ANAF anunțând astăzi, 14 aprilie, că propune modificarea declarației amintite în sensul introducerii în cuprinsul acesteia a informațiilor referitoare la organizarea și conducerea contabilității contribuabililor pe bază de contracte de prestări servicii în domeniul contabilității, conform art. 10 alin. (3) din Legea nr. 82/1991, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, în strânsă legătură cu cele menționate, vă informăm că Agenția Națională de Administrare Fiscală propune și modificarea Formularului 098 Cerere de înregistrare în scopuri de taxă pe valoarea adăugată, conform art. 316 alin. (1) lit. a) din Codul fiscal, precum și a instrucțiunilor de completare a acestuia, fiind propusă introducerea de informații cu privire la organizarea și conducerea contabilității contribuabililor.

Salutăm, pe această cale, demersurile ANAF pentru încurajarea și susținerea măsurilor de reducere a riscului de neconformare la nivelul mediului de afaceri, pentru asigurarea unui mediu concurențial corect, inclusiv în domeniul contabilității.

Written by

Leave a Reply

Message