A fost publicat Standardul profesional nr. 35 EXPERTIZELE CONTABILE – Ghid de aplicare – Ediţia a VI-a, revizuită şi actualizată

Una dintre activităţile de bază ale experţilor contabili, desfăşurată pe parcursul a peste 90 de ani de existenţă a profesiei contabile din România, o constituie efectuarea expertizelor contabile dispuse de organele judiciare ori solicitate de persoane fizice sau juridice în condiţiile prevăzute de lege, ca, de exemplu: expertize la cerere, expertize contabile judiciare în cauze civile, penale sau ale dreptului muncii, expertize de gestiune, de management, financiar-contabile, fiscale şi altele.

Expertiza este prin excelenţă o lucrare personală şi critică, ce cuprinde nu numai rezultatul examinării faptelor din punctul de vedere al exactităţii formale şi materiale, ci şi părerea expertului cu privire la cauzele şi efectele în legătură cu obiectul supus cercetării sale.

Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România, care, potrivit legii, asigură buna desfăşurare a activităţii experţilor contabili, a decis reglementarea profesională a acestei activităţi de bază elaborând Standardul profesional nr. 35: Expertizele contabile, care, alături de Ghidul de aplicare şi Normele generale de bază aplicabile tuturor misiunilor expertului contabil, se regăseşte în această lucrare, ajunsă în prezent la a VI-a ediţie.

 

Lucrarea poate fi procurată de cei interesaţi de la toate filialele teritoriale ale CECCAR.

 Publicat: 27 mai 2014

Written by

Leave a Reply

Message