Modelul și conținutul formularului 216 „Declarație privind impozitul special pe bunurile imobile și mobile de valoare mare”, publicate în Monitorul Oficial

În Monitorul Oficial nr. 689 din 17 iulie 2024 a fost publicat OPANAF nr. 3.738/2024 pentru aprobarea modelului și conținutului formularului 216 „Declarație privind impozitul special pe bunurile imobile și mobile de valoare mare”, precum și a Procedurii privind modalitatea în care se realizează colaborarea dintre organul fiscal local și organul fiscal central privind primirea/transmiterea unor informații referitoare la contribuabilii care datorează impozit special pe bunurile imobile de valoare mare.

Formularul 216 se completează și se depune la organul fiscal central competent de către următorii contribuabili: a) persoanele fizice care, la data de 31 decembrie a anului fiscal anterior, au în proprietate/proprietate comună clădiri rezidențiale situate în România, dacă valoarea impozabilă a clădirii, calculată potrivit art. 457 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, depășește 2.500.000 lei. În acest caz, declarația se depune la organul fiscal central competent până la data de 30 septembrie inclusiv a anului fiscal curent; b) persoanele fizice și persoanele juridice care au în proprietate autoturisme înmatriculate/înregistrate în România a căror valoare de achiziție individuală depășește 375.000 lei. În această situație, declarația se depune la organul fiscal central competent până la data de 31 decembrie inclusiv a anului fiscal curent.

(Copyright foto: 123RF Stock Photo)

Written by