Conferința Națională a CECCAR. Elena-Ecaterina Chivu, noul președinte al Consiliului superior

Marți, 4 aprilie a.c., a avut loc Conferința Națională a Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR).

Cu acest prilej a fost votat noul președinte al Consiliului superior al CECCAR, Elena-Ecaterina Chivu – expert contabil, fost președinte al CECCAR Filiala Galați și membru în Consiliul superior al CECCAR, care a declarat: „Să rămânem o profesie unită și puternică. Să rămânem întregi la suflet. Sunt un om de echipă care și atunci când nu mai poate, mai poate puțin. Vom lucra împreună pentru a promova în continuare buna imagine a profesiei noastre și a organismului profesional care o reprezintă.”

De asemenea, în cadrul Conferinței au fost votați președintele Comisiei superioare de disciplină a CECCAR și noi membri care completează Comisia.

Printre altele, Conferința a analizat raportul de activitate al CECCAR aferent anului 2022 și a aprobat direcțiile de acțiune ale organismului profesional pentru anul 2023, în vederea dezvoltării profesiei contabile. În ceea ce privește măsurile pentru digitalizarea activității, începând de anul acesta parafa profesională se va elibera și în format electronic. De asemenea, viza de exercitare a profesiei va fi electronică, iar în 2023 aceasta va funcționa în paralel cu viza acordată pe carnet, urmând ca din 2024 să fie valabilă doar viza electronică. Programul de activitate pentru anul în curs prevede și dezvoltarea spațiului virtual al membrilor, cu ajutorul noii variante a platformei de depunere a rapoartelor de activitate ce a fost deja implementată din luna ianuarie. Prin intermediul spațiului virtual se vor putea verifica, în timp real, toate informațiile referitoare la statusul unui membru în corpul profesional și vor putea fi solicitate anumite documente.

Citește mai mult în CECCAR Business Magazine.

Written by