Al treilea document din seria CPA Canada-IFAC pe tema creatorilor de curente de opinie, disponibil în limba română

CECCAR a publicat al treilea din cele patru documente pe tema creatorilor de curente de opinie elaborate de Chartered Professional Accountants of Canada (CPA Canada), fundamentate pe un document exploratoriu colaborativ și un eveniment la nivel global organizat împreună cu Institute of Chartered Accountants of Scotland (ICAS) și cu International Federation of Accountants (IFAC), denumite Conducerea etică într-o eră a complexității și a schimbărilor digitale.

Această serie de documente elaborate după eveniment investighează principalele teme prezentate în activitățile exploratorii și valorifică discuțiile și recomandările delegaților la eveniment, pentru a oferi îndrumări practice profesioniștilor contabili, organizațiilor contabile profesionale și altor părți interesate, pe măsură ce profesia contabilă evoluează pentru a trata nevoile în schimbare ale părților interesate. Seria contribuie la proiectele asumate în cadrul profesiei pentru a regândi rolul profesioniștilor contabili în calitate de lideri etici în această eră a complexității și a schimbărilor digitale.

Documentul Identificarea și atenuarea subiectivismului și ale dezinformării și prezentării de informații incorecte începe prin analizarea impactului cu miză mare pe care subiectivismul și dezinformarea și prezentarea de informații incorecte îl au asupra încrederii și procesului decizional obiectiv. În continuare, acesta recapitulează principalele mesaje transmise de delegați în cadrul evenimentului și al altor sesiuni de lucru, înainte de a analiza o abordare stratificată pentru îndeplinirea obligațiilor profesionale relevante. În final, sunt oferite îndrumări cu privire la implicațiile practice pentru profesie, atât la nivelul organizațiilor contabile profesionale, cât și al profesioniștilor contabili individuali.

Prin acest document, consecvent cu primele două documente din serie, Complexitatea și profesionistul contabil: Îndrumări practice pentru un proces decizional etic și Tehnologia este o sabie cu două tăișuri care aduce atât oportunități, cât și provocări pentru profesia contabilă, sunt prezentate oportunitățile și provocările relevante pentru toți profesioniștii contabili angajați, practicieni sau din sectorul public. Această eră a complexității și a schimbărilor digitale are implicații extinse pentru profesie deoarece stabilește calea de urmat.

Documentul tradus în limba română poate fi consultat pe site-ul CECCAR, la secțiunea Publicații – Organisme Internaționale – Alte documente de interes.

Written by