FNGCIMM: Ediția 2022 a Programului IMM Invest poate demara în acest moment

Ediția 2022 a Programului IMM Invest poate demara în acest moment ca urmare a publicării în Monitorul Oficial a HG nr.206/2022 , a anunțat Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), într-un comunicat. „FNGCIMM, în calitate de organism de implementare a acestor programe, în strânsă colaborare cu Ministerul Finanțelor și cu partenerii bancari, asigură derularea optimă a mecanismelor de garantare a creditelor ce vor fi acordate de către finanțatori și a alocat deja resursele necesare pentru analiza cu operativitate a solicitărilor înscrise de potențialii beneficiari pe platforma www.imminvest.ro”, se menționează în comunicat.

Față de etapele anterioare, programul este lansat în acest an mult mai devreme, permițând întreprinzătorilor un acces cât mai timpuriu la finanțarea planurilor de afaceri pe baza unui plafon de garantare în valoare totală de 7,5 miliarde lei, din care 5 miliarde lei sunt alocați pentru IMM INVEST și 2,5 miliarde lei pentru AGRO IMM INVEST.

Aflat la cea de-a treia ediție, Programul IMM Invest, cu subprogramul său Agro IMM Invest, este instrumentul financiar de susținere a IMM-urilor cu cel mai mare succes din ultimii 30 de ani. Potrivit datelor FNGCIMM, în 2020 au beneficiat de credite cu garanții de stat peste 25.000 de firme iar în 2021 aproximativ 20.000 de firme au obținut finanțări și garanții, cu circa 1 miliard de lei mai mult față de anul anterior.

Citește mai multe în CECCAR Business Magazine.

Written by