Fermierii pot depune cereri de plată pentru Măsura privind bunăstarea animalelor începând de astăzi, 15 februarie

Fermierii pot depune cererile de plată pentru Măsura privind bunăstarea animalelor, porcine și păsări, în perioada 15-28 februarie 2022, informează Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, citat de Agerpres. Cererea de plată poate fi completată online cu posibilitatea de a fi semnată electronic.

Ministrul de resort, Adrian Chesnoiu, a aprobat Ordinul privind Măsura 14 „Bunăstarea animalelor” din cadrul PNDR 2014-2020.

„În perioada 15-28 februarie 2022, potențialii beneficiari pot depune, la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), cererile de plată pentru Măsura 14 «Bunăstarea animalelor», ce conține două pachete: plăți în favoarea bunăstării porcinelor și plăți în favoarea bunăstării păsărilor din cadrul PNDR 2014-2020. Ca element de noutate, cererea de plată poate fi completată online cu posibilitatea de a fi semnată electronic”, se precizează în comunicatul MADR.

Cererile de plată pentru Măsura 14 „Bunăstarea animalelor” cuprind angajamentele și informațiile aferente tuturor exploatațiilor cu cod ANSVSA, deținute de un solicitant, indiferent de județul în care acesta își desfășoară activitatea și se depun însoțite de toate documentele prevăzute în ghidurile solicitantului.

Citește mai multe în CECCAR Business Magazine.

Written by