Executivul a prelungit măsura privind scutirea de la plata impozitului specific datorat de operatorii economici din domeniul HoReCa pentru o perioadă de 180 de zile

Guvernul a aprobat luni, 31 ianuarie, o Ordonanță pentru modificarea și completarea unor acte normative, precum și pentru modificarea unor termene, care include măsuri în sprijinul mediului economic, definitivate ca urmare a dialogului Executivului cu reprezentanții sectoarelor de activitate. Astfel, pentru sectorul HORECA, care se confruntă cu lipsă de lichiditate, s-a stabilit   prelungirea măsurii privind scutirea de la plata impozitului specific datorat de operatorii economici pentru o perioadă de 180 de zile, calculată de la data intrării în vigoare a acestei OG. Concomitent, s-a prevăzut și mecanismul de recalculare a impozitului specific datorat, în sensul scăderii acestei perioade de 180 de zile din totalul de 365 zile ale anului fiscal.

Actul normativ mai prevede reglementări privind flexibilizarea condițiilor de accesare a eșalonării la plată. Se creează posibilitatea depunerii cererii de eșalonare și de către debitorii aflați în procedura insolvenței, condiția fiind ca până la data emiterii deciziei de eșalonare aceștia să iasă din procedura de insolvență. Totodată, se creează posibilitatea acordării eșalonării la plată și pentru sumele pentru care s-a stabilit răspunderea, potrivit legislației privind insolvența și/sau răspunderea solidară. „Măsura este necesară pentru redresarea contribuabililor care se află în dificultate financiară, pentru care eșalonarea la plată reprezintă un real sprijin”, precizează Executivul.

Citește mai multe în CECCAR Business Magazine.

Written by