Emannuel Faber, numit să conducă noul Consiliu pentru Standarde Internaționale de Sustenabilitate

Administratorii Fundației IFRS au anunțat joi, 16 decembrie, numirea lui Emmanuel Faber în funcția de președinte al Consiliului pentru Standarde Internaționale de Sustenabilitate (ISSB), cu începere de la 1 ianuarie 2022.

Numirea urmează anunțului din cadrul COP26, din noiembrie, cu privire la crearea ISSB, care să elaboreze, în interes public, o bază exhaustivă globală pentru standarde de înaltă calitate privind prezentarea informațiilor legate de sustenabilitate cu scopul de a satisface nevoile de informații ale investitorilor.

ISSB va elabora, în interes public, standarde IFRS de prezentare a informațiilor privind sustenabilitatea care să ofere o bază globală de cerințe de prezentare a informațiilor menite să le furnizeze investitorilor informații de înaltă calitate și comparabile la nivel mondial privind sustenabilitatea, ce pot fi utilizate de jurisdicții în mod autonom sau incluse în dispoziții pentru a răspunde unor nevoi mai ample, multipartite sau de politică publică.

ISSB va lucra în strânsă cooperare cu Consiliul pentru Standarde Internaționale de Contabilitate (IASB) pentru a asigura conectivitatea și compatibilitatea dintre standardele de contabilitate IFRS și standardele IFRS de prezentare a informațiilor privind sustenabilitatea.

Emmanuel  Faber are o experiență globală bogată, deținând poziții de conducere la nivel înalt pe patru continente – Africa, America, Asia și Europa. Acesta a înființat și prezidează mai multe organizații și inițiative internaționale, inclusiv coaliția One Planet Business for Biodiversity și coaliția „Afaceri pentru dezvoltare incluzivă” din cadrul G7, coprezidată împreună cu secretarul general al OCDE.

Pentru mai multe informații consultați comunicatul publicat pe site-ul IFRS.

(Copyright foto: 123RF Stock Photo)

Written by