Document de interes pentru cei care doresc să afle mai multe despre asigurarea privind informațiile legate de sustenabilitate, tradus de CECCAR

Comisia Europeană a adoptat o propunere de Directivă în ceea ce privește raportarea de către întreprinderi de informații privind sustenabilitatea (CSRD) pentru a consolida raportarea informațiilor referitoare la sustenabilitate. Acest lucru este esențial pentru a asigura o economie sustenabilă. Aceasta prevede ca firmele să raporteze informații mai comparabile, țintite, fiabile, precum și ușor accesibile ca bază pentru luarea unor decizii sustenabile.

Conform propunerii Comisiei, asigurarea independentă externă sporește credibilitatea informațiilor raportate referitoare la sustenabilitate. Acest lucru ajută la îndeplinirea cererilor tot mai mari de informații fiabile referitoare la sustenabilitate.

În acest context, Accountancy Europe a elaborat un document, tradus în limba română de CECCAR, Întrebări frecvente pe tema asigurării privind informațiile referitoare la sustenabilitate, care încearcă să răspundă la aceste întrebări, în mod specific în ceea ce privește: 1. misiunile de asigurare rezonabilă și limitată; 2. dispozițiile privind asigurarea și cadrul general de reglementare la nivelul UE; 3. aspecte tehnice ale standardelor profesionale de asigurare.

Întrebările și răspunsurile au scopul de a informa responsabilii de politici și celelalte părți interesate despre asigurarea privind informațiile referitoare la sustenabilitate.

Pentru a afla mai multe despre toate aceste subiecte vă invităm să consultați pe larg documentul în limba română disponibil pe site-ul CECCAR la secțiunea Publicații-Organisme internaționale-Alte documente de interes.

Written by