IPSASB: Consiliu majoritar feminin, caracterizat de diversitate multinațională, din 2022

Consiliul Internațional de Standarde de Contabilitate pentru Sectorul Public (IPSASB) propune schimbări majore pentru anul următor. Pentru prima dată în istoria sa, Consiliul va fi majoritar feminin, începând cu 1 ianuarie 2022 urmând să fie format din zece femei și opt bărbați. În plus, IPSASB își extinde granițele diversității multinaționale cu noi membri din China și Arabia Saudită. Aceștia au fost aleși în urma unui proces complex de evaluare conform cu standardele și procedurile IPSASB.

Președintele IPSASB, Ian Carruthers, a comentat importanța diversității multiculturale a membrilor Consiliului pentru a asigura furnizarea unor standarde de înaltă calitate care pot consolida managementul financiar public la nivel global. Potrivit IPSASB, numirea noilor membri din Asia și Orientul Mijlociu va fi importantă pentru nevoile pe care le implică un număr mare de utilizatori globali.

Despre IPSASB

Consiliul Internațional de Standarde de Contabilitate pentru Sectorul Public (IPSASB) face eforturi pentru consolidarea managementului financiar public la nivel global prin dezvoltarea și menținerea standardelor internaționale de contabilitate a sectorului public, dar și pentru realizarea unor rapoarte financiare de înaltă calitate folosite de autoritățile statului și alte entități din sectorul public.

Consiliul IPSASB este sprijinit de Banca Asiatică de Dezvoltare, de experți contabili profesioniști din Canada, de Consiliul de raportare externă din Noua Zeelandă și de guvernele din Canada și Noua Zeelandă. Structurile și procesele care susțin operațiunile IPSASB sunt facilitate de Federația Internațională a Contabililor (IFAC). Pentru informații despre drepturi de autor, mărci comerciale și permisiuni, contactați permissions@ifac.org.

Despre Comitetul în interes public(PIC)

Activitățile de guvernanță și stabilire a standardelor IPSASB sunt supravegheate de Comitetul în interes public (PIC). Acesta asigură executarea proceselor corespunzătoare și reflectarea continuă a interesului public. PIC este format din membri cu experiență în sectorul public și raportare financiară. Potrivit informațiilor publicate pe site-ul IFAC, aceștia susțin promovarea informațiilor financiare de înaltă calitate și comparabile la nivel internațional.

Textul integral al comunicatului poate fi consultat pe site-ul IFAC, fiind disponibil atât în limba engleză, cât și în limba română cu ajutorul integrării instrumentului Google Translate de către IFAC. Varianta în limba română poate fi accesată din bara de sus a site-ului, de la butonul dedicat.

Vă rugăm să aveți în vedere că informațiile de pe site-ul IFAC sunt traduse automat prin intermediul Google Translate. CECCAR nu își asumă responsabilitatea pentru acuratețea traducerii informațiilor de pe site-ul IFAC, neavând nicio contribuție în acest sens. Textul original este cel disponibil în limba engleză.

Written by