Complexitatea și profesionistul contabil: „Îndrumări practice pentru un proces decizional etic”, publicație elaborată de CPA Canada, ICAS și IFAC

Vă aducem în atenție o publicație a CPA Canada, ICAS și IFAC, prima dintr-o serie de patru publicații, care își propune să realizeze o analiză a eticii în era contemporană dominată de complexitate și schimbări din domeniul digital.

Perturbările cauzate de evoluțiile din domeniul digital și așteptările societății aflate într-o continuă schimbare reprezintă factori care redefinesc rolul profesioniștilor contabili la nivel global. Răspunsul profesiei contabile la aceste oportunități, provocări și implicații etice va avea un impact asupra abilității profesioniștilor contabili de a-și păstra poziția de lideri de încredere, aflați în linia întâi a schimbării. Această publicație, precum și celelalte trei care vor urma, contribuie la dezbaterea temelor importante pentru profesie, pe măsură ce aceasta se adaptează și se implică în demersurile de conturare a viitorului.

Întreaga publicație poate fi consultată pe site-ul IFAC, fiind disponibilă atât în limba engleză, cât și în limba română cu ajutorul integrării instrumentului Google Translate de către IFAC. Varianta în limba română poate fi accesată din bara de sus a site-ului, de la butonul dedicat.

Vă rugăm să aveți în vedere că informațiile de pe site-ul IFAC sunt traduse automat prin intermediul Google Translate. CECCAR nu își asumă responsabilitatea pentru acuratețea traducerii informațiilor de pe site-ul IFAC, neavând nicio contribuție în acest sens. Textul original este cel disponibil în limba engleză.

(Copyright foto: 123RF Stock Photo)

Written by