ANAF: 30.000 de contribuabili persoane fizice s-au înrolat în SPV utilizând metoda identificării vizuale online

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunțat astăzi că inspectorii din cadrul instituției au utilizat metoda identificării vizuale online pentru 30.000 de contribuabili persoane fizice, care au optat pentru această modalitate, în vederea înrolării în Spațiul Privat Virtual (SPV). „În medie, inspectorii ANAF au identificat 16 persoane fizice în fiecare oră, din august 2020, momentul operaționalizării acestei metode și până în prezent”, se menționează în comunicat.

Spațiul Privat Virtual este un serviciu gratuit, disponibil 24/24, prin intermediul căruia contribuabilii depun declarații, cereri, solicită documente, verifică situația fiscală proprie etc. Persoanele fizice sau juridice, care dețin certificat digital calificat, pot solicita înregistrarea ca utilizator SPV, iar persoanele fizice care nu dețin un astfel de certificat pot cere înregistrarea și pe bază de nume de utilizator și parolă.

Pentru a se înregistra în SPV, fără a se mai deplasa la sediile ANAF, persoanele fizice care se înregistrează cu nume de utilizator și parolă au posibilitatea să opteze pentru identificarea la distanță prin „identificare vizuală online”. Aprobarea înregistrării în SPV se poate realiza și pe baza verificării numărului unui document emis de Ministerul Finanțelor și/sau ANAF.

Citește mai multe în CECCAR Business Magazine.

Written by