IFAC face un nou pas pentru a susține raportarea informațiilor referitoare la sustenabilitate

În continuarea apelului lansat în luna septembrie a anului trecut privind înființarea unui consiliu pentru standarde internaționale de raportare a informațiilor referitoare la sustenabilitate sub egida Fundației IFRS, International Federation of Accountants (IFAC) publică o abordare bazată pe elementele esențiale pentru raportarea acestor informații.

IFAC speră ca acest document să stimuleze dezbaterile privind modul în care o astfel de abordare ar putea conduce la crearea unui sistem global care să permită raportarea unor informații consecvente și comparabile referitoare la sustenabilitate, pentru care să poată fi emise concluzii de asigurare și care să corespundă cât mai bine nevoilor investitorilor și ale altor părți interesate.

Pentru mai multe informații vă invităm să consultați articolul publicat pe site-ul IFAC, disponibil atât în limba engleză, cât și în limba română cu ajutorul integrării instrumentului Google Translate de către IFAC. Varianta în limba română poate fi accesată din bara de sus a site-ului, de la butonul dedicat.

Vă rugăm să aveți în vedere că informațiile de pe site-ul IFAC sunt traduse automat prin intermediul Google Translate. CECCAR nu își asumă responsabilitatea pentru acuratețea traducerii informațiilor de pe site-ul IFAC, neavând nicio contribuție în acest sens. Textul original este cel disponibil în limba engleză.

Written by