Alan Johnson a fost desemnat noul președinte al IFAC

IFAC (International Federation of Accountants) a anunțat, la 16 noiembrie a.c., alegerea lui Alan Johnson ca președinte al IFAC pentru un mandat de doi ani. 

Alan Johnson a ocupat anterior funcția de președinte adjunct al IFAC, începându-și colaborarea cu IFAC cu zece ani în urmă, ca membru al Comitetului pentru Profesioniști Contabili Angajați (PAIB), și continuând ca membru al Boardului IFAC din 2015 și președinte al Comitetului de Planificare și Finanțare din 2018. Acesta ocupă și funcțiile de președinte independent al Comitetului de Control Intern din cadrul  Jerónimo Martins SGPS, S.A., și de membru în Consiliul de administratori al International Valuation Standards Council (IVSC). 

De asemenea, IFAC a anunțat alegerea dnei Asmâa Resmouki în funcția de președinte adjunct pentru aceeași perioadă. Ea face parte din Boardul IFAC din 2018 și a fost aleasă președinte al Comitetului de Guvernanță în 2019. Anterior a lucrat ca partener de audit pentru Deloitte și EY Maroc și a ocupat pozițiile de vicepreședinte și președinte al Pan African Federation of Accountants (PAFA). 

Pentru mai multe informații vă rugăm să accesați comunicatul publicat pe site-ul IFAC.

(Sursa foto: www.ifac.org)

Written by