Regulile privind accesul în lăcașele de cult și măsurile sanitare specifice pentru desfășurarea activităților religioase, publicate în Monitorul Oficial

Ordinul nr. 1.103/95/2020 al ministrului Sănătății și al ministrului Afacerilor Interne pentru aprobarea regulilor privind accesul în lăcașele de cult, distanța minimă de siguranță și măsuri sanitare specifice pentru desfășurarea activităților religioase a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 520 din 17 iunie 2020.

Potrivit actului normativ, accesul credincioșilor în lăcașul de cult și în locațiile unde se organizează slujbe și adunări religioase se face astfel încât să fie asigurată o suprafață de minimum 4 metri pătrați pentru fiecare persoană și o distanță de cel puțin 2 metri între persoane. La intrare, este obligatorie dezinfectarea mâinilor cu dezinfectant, pus la dispoziție de organizatorii evenimentului religios. Purtarea măștii este obligatorie, astfel încât să acopere gura și nasul. Nu este permis accesul credincioșilor care, după efectuarea triajului observațional, prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree, temperatură). La activitățile religioase din interiorul lăcașului de cult și din locațiile unde se organizează slujbe, acolo unde este posibil, se organizează circuite separate de intrare și ieșire, semnalizate explicit. Slujbele oficiate de personalul de cult, în aer liber (în curtea lăcașului de cult) nu sunt considerate adunări publice și se desfășoară cu menținerea distanței de 1,5 metri între persoane.

Citiți mai multe în CECCAR Business Magazine.


Facebook LinkedIN CECCAR Business Magazine CECCAR FM YouTube - CECCAR

Written by