CECCAR pune la dispoziție un document de interes pentru profesioniștii contabili în contextul pandemiei de COVID-19, publicat de IFAC

Pandemia a creat multe dificultăți financiare, operaționale și legate de personal. Profesioniștii contabili trebuie acum, mai mult ca oricând, să rămână concentrați pe interesul public și pe responsabilitățile lor etice.

Pentru a veni în sprijinul acestora, personalul IESBA a elaborat publicația COVID-19: Considerente privind etica și independența de tip Întrebări și răspunsuri (Q&A) pentru a sublinia aspecte din Codul etic internațional pentru profesioniștii contabili (inclusiv Standardele Internaționale privind Independența) care ar putea fi relevante în gestionarea provocărilor și riscurilor referitoare la etică și independență generate de pandemia de COVID-19.

Această publicație are scopul de a îndruma toți utilizatorii Codului care se confruntă cu dilemele mari și mici ale împrejurărilor actuale.

Documentul în limba română este disponibil la secțiunea Publicații – Organisme internaționale – Alte documente de interes de pe site-ul CECCAR și pe site-ul dedicat COVID-19 al CECCAR.

(Copyright foto: 123RF Stock Photo)


Facebook LinkedIN CECCAR Business Magazine CECCAR FM YouTube - CECCAR

Written by