Un document de interes major pe tema raportării integrate și a beneficiilor acesteia pentru IMM-uri, elaborat de IFAC, este pus la dispoziție de CECCAR în limba română

Documentul Crearea de valoare pentru IMM-uri prin intermediul raportării integrate, elaborat de IFAC, subliniază importanța gândirii integrate, o temă centrală a raportării integrate, în eliminarea fragmentărilor interne dintre oameni și departamente, astfel încât o organizație să poată înțelege mai bine în mod colectiv elementele-cheie ale întreprinderii.

Gândirea integrată include guvernanța, strategia, modelul de afaceri și oportunitățile și riscurile în contextul tendințelor și aspectelor care afectează întreprinderea. Gândirea integrată presupune, de asemenea, ca organizația să ia în considerare diferitele resurse consumate și relațiile pe care acestea se bazează astfel încât să se poată afla într-o poziție mai bună pentru a lua decizii care să contribuie la asigurarea viabilității și rezistenței în timp a organizației.

Publicația se adresează în mod specific entităților mici și mijlocii (IMM-uri), inclusiv cele nonprofit, care pot obține beneficii importante din adoptarea raportării integrate și a Cadrului general Internațional de Raportare Integrată elaborat de Consiliul Internațional de Raportare Integrată (IIRC).

Documentul a fost întocmit deInternational Federation of Accountants ca o contribuție la eforturile de implementare a Cadrului IIRC.

Varianta în limba română este disponibilă la secțiunea Publicații – Organisme internaționale – Alte documente de interes de pe site-ul CECCAR.


Facebook LinkedIN CECCAR Business Magazine CECCAR FM YouTube - CECCAR

Written by