Ministrul Economiei: Producătorii români cu peste 100.000 de salariați și care sunt mari consumatori de energie vor primi ajutor de stat

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunțat că a fost modificată OUG 81/2019 și, astfel, producătorii români care au mai mult de 100.000 de angajați și care sunt mari consumatori de energie vor primi ajutor de stat, informează Mediafax.

„Am aprobat o OUG cu privire la susținerea marilor consumatori de energie. Este vorba despre modificarea OUG 81/2019, care permitea susținerea a 15 ramuri din industrie, producători români care au angajați, direct și indirect, peste 100.000 de salariați, unde exista un risc foarte mare de relocare. (…) Am adus din nou competitivitate în industria românească”, a spus Virgil Popescu, în cadrul brifiengului de presă, organizat după ședința de Guvern. Ministrul Economiei a punctat că acest ajutor de stat a fost aprobat și de mecanismele europene.

Companiile din industria românească se confruntă cu probleme legate de prețul energiei. Producătorii de energie pe bază de cărbune sunt nevoiți să cumpere de pe piață certificate de emisii de CO2. Prețul certificatelor este introdus în prețul energiei, care este plătit de consumatorul industrial. Acest ajutor de stat va asigura astfel compensarea unei părți a acestor costuri cu certificatele de emisii de CO2, plătite în final de consumatorul industrial.

Citiți mai multe în revista CECCAR Business Magazine.


Facebook LinkedIN CECCAR Business Magazine CECCAR FM YouTube - CECCAR

Written by