Ordonanța nr. 69/2020, publicată în Monitorul Oficial. Acordarea de bonificații pentru plata unor obligații fiscale, prorogarea unor termene și alte măsuri fiscale

CECCAR
Conf. univ. dr. Marcel VULPOI, expert contabil
reprezentantul CECCAR în VAT Expert Group

OUG nr. 69/2020 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, precum și pentru instituirea unor măsuri fiscale, publicată în Monitorul Oficial nr. 393 din 14.05.2020.

I. Măsuri fiscale și prorogarea unor termene

1. Modificări la Codul fiscal

1.1 Începând cu anul 2021, se poate acorda bonificație de până la 10% din impozitul pe venitul anual. Nivelul bonificației, termenele de plată și condițiile de acordare se stabilesc prin legea anuală a bugetului de stat.

1.2 Persoanele fizice care realizeaza venituri din activitati independente, drepturi de autor sau cele care nu se încadrează în plafonul pentru care sunt obligate să plătească CAS, dar optează pentru plată, pot efectua plăți reprezentând contribuția de asigurări sociale datorată, oricând până la împlinirea termenului de plată.

Începând cu anul 2021, se poate acorda bonificație de până la 10% din contribuția de asigurări sociale. Nivelul bonificației, termenele de plată și condițiile de acordare se stabilesc prin legea anuală a bugetului de stat.

Citiți mai multe în revista CECCAR Business Magazine.


Facebook LinkedIN CECCAR Business Magazine CECCAR FM YouTube - CECCAR

Written by