Ordonanța privind instituirea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, publicată în Monitorul Oficial

Ordonanța de urgență nr. 68/2020 pentru modificarea și completarea unor acte normative cu incidență în domeniul managementului situațiilor de urgență și al protecției civile a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 391 din 14 mai 2020.

Prin actul normativ se aduc modificări și completări OUG nr. 1/2014 privind unele măsuri în domeniul managementului situațiilor de urgență, precum și pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situațiilor de Urgență, aprobată prin Legea nr. 104/2014, cu modificările și completările ulterioare.

OUG nr. 68/2020 reglementează înființarea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, organism interministerial aflat sub conducerea prim-ministrului, în calitate de președinte, format din persoane cu putere de decizie, experți și specialiști desemnați de ministerele cu atribuții complexe în gestionarea situațiilor de urgență, precum și atribuțiile principale ale Departamentului pentru Situații de Urgență, structură operațională în cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Actul normativ vizează și mecanismul de declarare, prelungire și încetare a stării de alertă la nivel local, județean sau național, precum și factorii de risc avuți în vedere pentru fundamentarea deciziilor organelor abilitate.

Citiți mai multe în revista CECCAR Business Magazine.


Facebook LinkedIN CECCAR Business Magazine CECCAR FM YouTube - CECCAR

Written by