Congresul Ordinului Experților Contabili din Tunisia

În perioada 27-28 februarie 2020, o delegație a Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România condusă de președintele Consiliului superior, prof. univ. dr. Robert-Aurelian Șova, expert contabil, a participat la cea de-a XXXIII-a ediție a Congresului internațional al Ordinului Experților Contabili din Tunisia, ce a avut loc în Tunis.

Ediția din acest an Congresului, având ca temă Revoluția digitală: provocări și beneficii pentru economia tunisiană, a fost organizată sub formă de sesiune inaugurală, sesiuni plenare, panel al experților și numeroase ateliere tematice în cadrul cărora s-au dezbătut subiecte de interes pentru profesia contabilă în noul context economic. În cadrul sesiunii plenare vorbitorii au prezentat și dezbătut aspecte precum strategia de transformare digitală, amenințările erei digitale, spațiul cibernetic și dominația acestuia, precum și beneficiile acestuia pentru dezvoltarea economiei și a societății în ansamblu.

Experții invitați în panelul dedicat s-au concentrat pe identificarea factorilor-cheie ai succesului în cadrul proiectului de transformare digitală.

Cele zece ateliere tematice au reunit vorbitori din toate sectoarele de activitate și toate părțile interesate, de la specialiști în domeniul financiar și securitate la antreprenori și reprezentanți ai instituțiilor statului, precum și profesioniști contabili care au abordat numeroase aspecte și au dezbătut, alături de participanți, teme precum: convergența digitală a lumii financiare, transformarea funcției financiare și noile tehnologii cu accent pe automatizarea inteligentă, strategia guvernului în ceea ce privește digitalizarea administrației publice etc.

Lucrările celor două zile de Congres s-au încheiat cu sesiunea plenară, în cadrul căreia specialistul invitat a prezentat și subliniat rolul crucial al expertului contabil atât în transformarea digitală a cabinetului său, cât mai ales a clienților săi. Pentru a rămâne competitiv și relevant, expertul contabil trebuie să se adapteze noului mediu și noilor tehnologii.

Pentru mai multe informații accesați pagina oficială a evenimentului.


Facebook LinkedIN CECCAR Business Magazine CECCAR FM YouTube - CECCAR

Written by